fbpx
Виробник БПЛА PD-2 відкриває офіс та виробництво в Польщі

Виробник БПЛА PD-2 відкриває офіс та виробництво в Польщі

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Україна

Компанія UkrSpecSystems, яка виготовляє безпілотники PD-2, ухвалила рішення про відкриття офісу та перевезення виробництва в Польщу.

Про це вони повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Такий крок необхідний для гарантування забезпечення потреб українських військових.

Ми наважились на безпрецедентний крок і наразі переїжджаємо в новий офіс і налагоджуємо виробництво комплексів PD-2 у Польщі, спільно і за підтримки наших партнерів“, – повідомили в компанії.

Зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну офіс компанії в Києві був частково пошкоджений. Тому тимчасові офіси та виробничі майданчики перевезли в західних областях України.

Впродовж останніх чотирьох місяців продукція ТОВ Укрспецсистемс активно використовувалась при веденні бойових дій. Зарекомендувавши себе як надійні та ефективні зразки озброєння в протистоянні російським силам. Про досвід застосування комплексів PD-2 ми детальніше розповімо в наступних постах“, – додали в компанії.

PD-2 — це багатоцільові розвідувальні безпілотні комплекси, розроблені UkrSpecSystems. Це БПЛА з радіусом польотів у понад 200 кілометрів.

Вітчизняний безпілотник має двигун внутрішнього згоряння. Сумарна протяжність маршруту польоту PD-2 (на одному баку) може сягати 1000 і більше кілометрів. Для злету PD-2 не завжди потрібна злітна смуга. Ці БПЛА мають можливість злітати вертикально.

БПЛА може працювати у повітрі до 12 годин. Камери дрона мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі та збільшення на денній камері до 30 крат.

Також безпілотник може чітко визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів. Камера безпілотника може автоматично відстежувати переміщення цілей.

БПЛА «PD-2» під час навчань 28 ОМБр. Грудень 2020. Фото: ЗСУ

Безпілотник використовує військові стандарти зв’язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти, що робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування.

Нагадаємо, фонд “Повернись живим” придбав 10 безпілотних комплексів компанії UkrSpecSystems. До складу комплексів окрім дронів, входять і пересувні наземні станції.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Україна