fbpx
Якщо США передадуть Україні танки, це зроблять і європейські союзники – Зеленський

Якщо США передадуть Україні танки, це зроблять і європейські союзники – Зеленський

Бронетехніка Військова допомога Володимир Зеленський Танк Україна

Володимир Зеленський вважає, що якщо США передадуть Україні танки, то європейські союзники також почнуть передавати свої танки українським силам.

Про це Президент України сказав в інтерв’ю CBS News.

Його запитали, що зараз необхідно українській армії для успішного контрнаступу.

Зеленський насамперед назвав HIMARS та інші реактивні системи. По-друге — артилерію та танки.

«Я думаю, якщо ми матимемо танки від США, європейські союзники також допоможуть нам деокупувати українські міста танками», – сказав він.

Володимир Зеленський. Фото: Офіс Президента України

Президент попросив не довіряти російським наративам про те, що танки будуть передані Україні, аби стріляти по території Росії.

«Це неправда. Навіть якби ми хотіли цього. Наше завдання – захистити свою територію. Нам не потрібна чужа країна, нам не потрібна чужа нація. Ми хочемо захистити нашу землю та врятувати наш народ», – зазначив Зеленський.

Системи протиповітряної оборони – номер три у потребах України.

«Нам абсолютно необхідно, щоб США проявили лідерство і передали Україні системи ППО. Я хочу подякувати президенту Байдену і Конгресу за позитивне рішення, яке вже схвалено. Ми отримали NASAMS», – сказав президент.

ЗРК NASAMS. 2014 рік. Норвегія. Фото: David van Keulen

Проте український президент наголосив, що кількості цих систем не вистачить, що убезпечити від ударів росіян цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, університети і будинки самих українців.

«Нам необхідна безпека, щоби привабити наших українців повернутися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, поселяться, будуть тут працювати і платити податки, тоді у нас не буде дефіциту у 5 мільярдів доларів у нашому бюджеті. Це буде позитивом для усіх», – пояснив глава держави.

Нагадаємо, у другій половині серпня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять комплекси NASAMS, які зможуть посилити систему протиповітряної оборони України.

Бронетехніка Військова допомога Володимир Зеленський Танк Україна