fbpx
Японія модернізує системи ППО для перехоплення гіперзвукових ракет

Японія модернізує системи ППО для перехоплення гіперзвукових ракет

Азія Гіперзвукові ракети ППО та ПРО Світ Японія

Японія модернізує свої засоби протиповітряної і протиракетної оборони, щоб вони могли перехоплювати гіперзвукову зброю.

Про це повідомляє Kyodo News з посиланням на власні джерела, які ознайомлені з питанням.

Гіперзвукову зброю розробляють у Китаї та Росії і це може стати потенційною загрозою для Японії.

Тому уряд країни хоче розпочати масове виробництво модернізованих керованих зенітних ракет для комплексу середньої дальності Type-03 (Chu-SAM) до 2029 фінансового року, а оновити їхнє програмне забезпечення планують до 2026-го.

Під час модернізації планують покращити можливість ЗРК Type-03 виявляти і визначати за допомогою радарів траєкторії польоту гіперзвукової зброї.

Однак невідомо, чи дозволять модернізовані ракети протистояти гіперзвуковій зброї. Адже технології її розробки продовжують розвиватися, зазначає джерело видання.

Японський самохідний зенітний ракетний комплекс середньої дальності Type-03 (Chu-SAM) надійшов на озброєння Сил самооборони у 2003 році і з того часу пройшов декілька програм оновлення.

ЗРК призначений для ураження повітряних цілей широкої номенклатури, в тому числі низьколітаючих крилатих і балістичних ракет оперативно-тактичного призначення в будь-яку погоду на дальності до 50 км.

Елементи ЗРК Chu-SAM змонтовані на автомобільному шасі підвищеної прохідності (8х8). Багатофункціональна РЛС з активними фазованими антенними гратами забезпечує пошук та одночасний супровід до 100 повітряних цілей та дозволяє забезпечити обстріл 12 з них.

На пусковій установці розміщується пакет із шести транспортно-пускових контейнерів з твердопаливними зенітними ракетами, що оснащуються активною радіолокаційною головкою самонаведення

Ракети запускаються вертикально. До захоплення повітряної цілі головкою самонаведення ракета керується інерціальною системою.

Ймовірний вигляд перспективної японської гіперзвукової ракети

Нагадуємо, що міноборони Японії розглядає можливість розгорнути власні гіперзвукові ракети до 2030 року. Таким чином країна прагне зміцнити свої можливості для стримування регіональних загроз.

Азія Гіперзвукові ракети ППО та ПРО Світ Японія