fbpx
Японія отримає 105 винищувачів

Японія отримає 105 винищувачів

F-35 Lockheed Martin Авіація Винищувач Закупівлі США Японія

Державний департамент США схвалив заявку на продаж Японії 105 винищувачів Lockheed Martin F-35 Lightning II на загальну суму понад $23 млрд.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Defense Security Cooperation Agency.

Агентство міністерства оборони США з військової співпраці направило Конгресу США повідомлення про плановий майбутній продаж Японії 105 винищувачів п’ятого покоління Lockheed Martin F-35 Lightning II.

У повідомленні йдеться про 63 винищувачів F-35A і 42 винищувачі з укороченим зльотом і вертикальною посадкою F-35B.

«Державний департамент прийняв рішення схвалити можливий продаж іноземним збройним силам уряду Японії 105 літаків F-35», — йдеться у повідомлені агентства міністерства оборони США.

Винищувач Lockheed Martin F-35 Lightning II. Фото з відкритих джерел

Загальна вартість передбачуваної поставки складе 23,11 млрд дол., включаючи пакети навчання і технічної підтримки. Озброєння в поставку не входить.

«Ця продаж буде підтримувати цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів, покращуючи безпеку головного союзника, який є силою політичної стабільності та економічного прогресу в азійсько-тихоокеанському регіоні», — йдеться у повідомлені.

Також повідомляється, що Японія замовила 110 двигунів Pratt and Whitney F135.

Двигун Pratt and Whitney F135

Двигуни використовуються на винищувачах 5-го покоління Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Дане повідомлення відповідає раніше оголошеним планам уряду Японії про намір придбати сумарно 105 винищувачів F-35A і 42 винищувачі F-35B – останні для корабельного базування.

F-35 Lockheed Martin Авіація Винищувач Закупівлі США Японія