fbpx
Японія отримає додаткові крилаті ракети JSM

Японія отримає додаткові крилаті ракети JSM

F-35 Kongsberg Авіація Крилаті ракети Протикорабельні ракети (ПКР) ПС Японії Японія

Kongsberg Defense & Aerospace уклала другий контракт з Японією на поставку крилатих ракет JSM для їх парку винищувачів F-35.

Про це повідомляє пресцентр компанії Kongsberg.

Його загальна вартість склала 820 мільйонів норвезьких крон (74,5 млн доларів).

При цьому було використано додатковий опціон, включений в перший контракт від 11 листопада 2019 року на поставку КР JSM вартістю 450 мільйонів норвезьких крон (приблизно 49,5 млн доларів).

Таким чином, загальна вартість замовлення на Joint Strike Missile склала 124 млн доларів.

Крилата ракета JSM у відсіку озброєння F-35

Виходячи з оцінки вартості одиничного вироби в 1,5 млн доларів, замовлена ​​партія JSM для Японії може становити 82 ракети (за контрактом з ВМФ США від травня 2018 року замовлені вісім КР NSM і одна система управління вогнем за 14,9 млн доларів).

Протягом останніх років Японія кілька разів заявляла про наміри придбати нове високоточне авіаційне озброєння великої дальності, включаючи норвезькі ракети для F-35A.

Японія стане найбільшим користувачем Lightning II після США, закупивши в цілому 147 машин – 105 F-35A і 42 F-35B.

Про те, що Японія має намір придбати крилаті ракети вперше стало відомо в грудні 2017 року, коли плановану програму JSM включили в військовий бюджет на 2018 фінансовий рік.

Joint Strike Missile

Восени 2018 року в щорічному посланні міністерства оборони КР JSM назвали важливим елементом зусиль щодо підвищення обороноздатності Японії.

JSM – крилата ракета, яку літаки F-35A/C можуть нести в відсіку озброєння.

При цьому вона виконана із застосуванням технологій малої помітності, а система наведення дозволяє з високою точністю вражати як морські, так і наземні цілі.

F-35 Kongsberg Авіація Крилаті ракети Протикорабельні ракети (ПКР) ПС Японії Японія