fbpx
Японія створить електромагнітну гармату для боротьби з гіперзвуковими ракетами – Nikkei

Японія створить електромагнітну гармату для боротьби з гіперзвуковими ракетами – Nikkei

Азія ОПК Світ Технології Японія

Японські військові розглядають можливість створення електромагнітної гармати для боротьби з гіперзвуковими ракетами.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Японії планує розробить гармату за технологією «рейкотрон», яка розганяє снаряд за рахунок магнітного поля, пише видання Nikkei. Оскільки країна поспішає відповісти на гіперзвукову зброю, яку розробляють: Китай, Північна Корея та Росія.

Японські політики розглядають гіперзвукову зброю як майбутню загрозу і вважають, що країна повинна терміново посилити свої можливості військового стримування, особливо щодо Китаю.

Разом з ракетами великої дальності система наступного покоління забезпечить Японії багаторівневі можливості перехоплення повітряних цілей.

Боєприпаси будуть розганятися за рахунок енергії, що генерується при подачі електричного струму в магнітне поле. Такі снаряди швидші, порівняно зі звичайними артилерійськими боєприпасами та стріляти ними можна безперервно, поки є живлення струмом.

Стартова швидкість снаряда-перехоплювача, за розрахунками, може становити близько 2300 метрів за секунду, що теоретично робить електромагнітні гармати дуже ефективним засобом оборони від гіперзвукової зброї.

Технологія створення такої зброї вкрай складна, тому рейкотрони поки що не застосовуються в жодній країні світу.

Японське військове відомство планує створити перший досвідчений зразок такої зброї у другій половині 2020-х років. До початку наступного десятиліття рейкотрон планується включити до протиракетної оборони острівної країни.

Довідково: рейкотрон це імпульсний електродний прискорювач, що перетворює електричну енергію на кінетичну шляхом розгону струмопровідних снарядів вздовж двох металевих напрямних до значних швидкостей, яку до речі можна регулювати зменшенням або збільшенням потужності електричного струму в магнітному полі установки.

Нагадуємо, що у грудні минулого року, уряд Великої Британії офіційно підтвердив домовленість з Японією у розробці демонстратора двигуна для винищувача нового покоління.

Ілюстрація винищувача нового покоління

Робота над проєктом розпочнеться у 2022 році. У ньому візьмуть участь компанії Rolls-Royce, BAE Systems, Mitsubishi Heavy Industries та Ishikawajima-Harima Heavy Industries.

Азія ОПК Світ Технології Японія