fbpx
Японія та Південна Корея об’єднають системи виявлення для ідентифікації ракет КНДР

Японія та Південна Корея об’єднають системи виявлення для ідентифікації ракет КНДР

Азія Південна Корея (Республіка Корея) Світ США Японія

Уряди Японія та Південної Кореї планують укласти угоду про об’єднання своїх радарів із системою США.

Це необхідно для обміну інформацією в режимі реального часу про балістичні ракети, які запускає Північна Корея.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела обізнані у цьому питанні.

Міністри оборони Японії, Південної Кореї та США вестимуть про це перемовини під час Азійського оборонного саміту у Сингапурі на початку червня.

Минулого року Північна Корея запускала балістичні ракети з безпрецедентними темпами, тож у листопаді три країни вже домовилися прискорити обмін інформацією.

Японія та Південна Корея вже пов’язані з системами виявлення США, але не одна з одною.

Підкреслюють, що відносини між Південною Кореєю та Японію останнім часом потеплішали, зокрема через зростаючу небезпеку з боку КНДР.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда напередодні провів зустріч з президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем у Сеулі.  Вони підтвердили прогрес в оборонній співпраці.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та президент Південної Кореї Юн Сук Йоль під час зустрічі у Сеулі, 7 травня 2023 Фото: EFE/EPA/JUNG YEON-JE / POOL

Нагадаємо, у грудня минулого року стало відомо, що Південна Корея планує збільшити витрати на оборону, щоб  забезпечити “переважаючих можливостей” для протистояння ядерним та ракетним загрозам Північної Кореї.

Йдеться про збільшення витрат на оборону в середньому на 6,8 відсотка впродовж наступних п’яти років.

План на 2023-2027 роки включає забезпечення більшої кількості підводних човнів, оснащених балістичними ракетами, збільшення кількості винищувачів та заходи для збереження чисельності військ на рівні 500 000 осіб.

Загалом на зміцнення оборони у цей період планують витрати 261 млрд доларів.

Також у квітні цього року Міністерство оборони Японії підписало контракт на суму у 2,8 млрд доларів з компанією Mitsubishi Heavy Industries на розробку та виробництво ракет великої дальності.

Зазначається, що серійне виробництво удосконалених протикорабельних ракет Type 12 розпочнеться у 2023 році. Постачання очікується у 2026-2027 роках.

Азія Південна Корея (Республіка Корея) Світ США Японія