fbpx
Японія та США об’єднують зусилля у розробці систем проти гіперзвукової зброї

Японія та США об’єднують зусилля у розробці систем проти гіперзвукової зброї

Азія Гіперзвукові ракети ППО та ПРО Світ США Японія

Міністри оборони Японії та США Ясукадзу Хамада та Ллойд Остін домовилися про співпрацю у галузі оборонних технологій. Країни планують спільні дослідження для створення засобів боротьби з гіперзвуковою зброєю.

Про це повідомляє міністерво оборони Японії за підсумком робочої зустрічі міністрів.

«Міністри домовилися, що Японія та США й надалі активізуватимуть співпрацю в галузі обладнання та технологій для забезпечення технологічної переваги», – повідомило відомство.

Тому фахівці з двох країн будуть продовжувати спільний аналіз технологій для боротьби з гіперзвуковою зброєю.

Самохідні пускові установки балістичних ракет DF-17 з гіперзвуковим блоком КНР. Фото: ЗМІ Китаю

А згодом на основі напрацьованих матеріалів розпочнеться розгляд спільних досліджень Японії та США.

Дослідження гіперзвукової зброї – не єдиний спільний проєкт оборонних відомств двох країн. Сторони домовилися про активізацію співробітництва в галузі розробки безпілотників, які можуть взаємодіяти з пілотованими літаками.

Міністри зазначили, що інформаційна безпека та кібербезпека мають вирішальне значення для двостороннього співробітництва в галузі оборони.

Хамада та Остін також наголосили на важливості посилення розвідувальних можливостей, тому Японія та США спільно аналізуватимуть дані, зібрані обома сторонами.

Ллойд Остін та Ясукадзу Хамада. Вересень 2022. Японія. Фото: Міноборони Японії

На зустрічі японський міністр заявив про плани Токіо докорінно зміцнити оборонні можливості країни. Японія планує отримати засоби нанесення контрудару потенційному супротивнику. Американська сторона такі наміри підтримує.

Хамада та Остін ще раз озвучили позиції двох країн із низки безпекових питань: вони розкритикували Пекін за навчання в районі острова Тайвань на початку серпня. Тоді кілька запущених ракет впали в районі японської виключної економічної зони.

Також міністри оборони Японії та США засудили Росію та обіцяли продовжувати підтримку України, а також наголосили на важливості тристороннього співробітництва з Південною Кореєю щодо КНДР.

Азія Гіперзвукові ракети ППО та ПРО Світ США Японія