fbpx
Японія замовила у Leonardo 155-мм високоточні боєприпаси Vulcano

Японія замовила у Leonardo 155-мм високоточні боєприпаси Vulcano

Азія Артилерія Боєприпаси Європа Закупівлі Італія Компанія Leonardo Світ Японія

Японія розмістила замовлення на обмежену партію високоточних 155-мм артилерійських боєприпасів Vulcano.

Про це повідомляє телеграм-канал Military Japan із посиланням на документ із закупівель міністерства оборони Японії.

Закупівля далекобійних високоточних артилерійських снарядів пов’язана з розширенням можливостей артилерії Японії в забезпеченні берегової оборони.

Як зазначається у документі, новий снаряд має використовувати напівактивну головку самонаведення для роботи при сильних перешкодах від ворожих засобів РЕБ.

Окрім цього, максимальна дальність стрільби з японських артилерійських систем має становити гарантовані 40 км +- 2 км або більше.

Планується, що снаряд використовуватимуть разом із модульними пороховими зарядами DM92 та запалом DM191A1.

Вони використовуватимуться з 155/52-мм гарматами виробництва компанії Japan Steel Works, які встановлюються на самохідні гусеничні артилерійські системи Type 19 та колісні Type 19.

Окрім безпосереднього придбання снарядів Vulcano в конфігурації з напівактивною головкою самонаведення, також закуплять дрони типу квадрокоптер для здійснення лазерного цілевказання.

Дрон наводитиме як високоточні артилерійські боєприпаси, так і авіаційні високоточні бомби LJDAM, які використовуються винищувачами F-2.

У межах сформованого технічного завдання безпілотник має мати змогу літати на 10 або більше кілометрів від точки злету, здійснювати розвідку та пошук цілей уночі, а також здійснювати лазерне цілевказання.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Японія модернізує танки Type 10 шляхом встановлення комплексу активного захисту та 30-мм гармати.

Наразі міністерство оборони Японії виділяє три окремі комплекси активного захисту, а саме: Rafael Trophy, Rheinmetall Strike Shield та Elbit Iron Fist.

Азія Артилерія Боєприпаси Європа Закупівлі Італія Компанія Leonardo Світ Японія