fbpx
Японія запланувала політ нового винищувача

Японія запланувала політ нового винищувача

Mitsubishi Авіабудування Авіація Азія Винищувач Світ Японія

Японія продовжує роботу з розробки нового винищувача.

Як повідомляє видання DefenseNews. Перший політ японського винищувача запланований на 2028 рік.

Уряд Японії визначив ключові терміни, в рамках яких буде вестися розробка, випробування і серійне виробництво перспективного винищувача.

Складання першого льотного зразка бойового літака почнеться у 2024 році, а його льотні випробування відбудуться у 2028 році. Серійне виробництво планується розгорнути у 2031 році.

Новий винищувач повинен буде замінити у військах застарілі Mitsubishi F-2.

Літак Mitsubishi F-2. Фото: ЗМІ Японії

Розробкою японського винищувача займається концерн «Mitsubishi Heavy Industries», який до кінця березня 2021 року має підготувати ескізний проєкт бойового літака.

Проєктне зображення нового винищувача було опубліковано міністерством оборони Японії у 2019 році. На ньому зображений літак з відхиленими колами та відсутнім горизонтальним хвостовим оперенням.

Нагадаємо, державний департамент США схвалив заявку на продаж Японії 105 винищувачів Lockheed Martin F-35 Lightning II на загальну суму понад $23 млрд.

Новий винищувач, ймовірно, отримає внутрішні відсіки озброєння, але при цьому конструкцією літака буде передбачена і зовнішня підвіска озброєння. Літак буде виконаний одномісним.

Спочатку влада Японії планували залучити до участі в проєкті бойового літака деякі іноземні компанії, однак навесні 2020 року вирішили звести іноземну участь в проєкті до мінімуму.

Mitsubishi Авіабудування Авіація Азія Винищувач Світ Японія