fbpx
Японія зацікавлена у придбанні тренувального літака T-7A Red Hawk

Японія зацікавлена у придбанні тренувального літака T-7A Red Hawk

T-7A Red Hawk Авіація Азія Навчально-тренувальний літак ПС Японії Світ США Японія

Японія зацікавлена у придбанні американського навчально-тренувального Boeing/Saab T-7A Red Hawk в рамках майбутньої програми закупівлі тренувальних літаків.

Про це повідомляє видання War Zone.

Наразі Японія розпочинає пошуки нового навчально-тренувального літака для заміни у складі Повітряних сил самооборони Японії навчально-тренувального Kawasaki Т-4.

Серед літаків які наразі розглядаються американський T-7A Red Hawk є одним із фаворитів, оскільки може забезпечити покращену співпрацю та зменшення витрат на придбання.

Наразі точно невідомо чи буде Японія загалом замовляти літаки цього типу, але як зазначають офіційні особи у міністерстві оборони, країна поки що розглядає різні варіанти.

Також не виключено, що літак T-7A може стати базою для розробки Японією власного варіанта літака.

Крім американського літака, також розглядається італійський НТЛ Leonaro M-346 Master, а також місцеві проєкти, які будуть розроблені провідними японськими компаніями.

Треба зазначити, що парк навчально-тренувальних літаків Kawasaki Т-4 знаходиться у складі повітряних сил оборони близько 40 років.

За цей час літаки налітали вже понад 1 мільйона годин та технічно не підходять для тренування пілотів на перспективні бойові літаки.

Новий навчально-тренувальний літак має підходити для навчання пілотів, які й майбутньому будуть літати на літаку нового покоління Mitsubishi F-X.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, кабмін Японії схвалив план із продажу винищувачів нового покоління до третіх країн, пом’якшивши правила оборонного експорту.

Крім того, міністри погодили перегляд положень, що стосуються експорту японського військового спорядження і технологій у треті країни, а не тільки до країн-партнерів.

T-7A Red Hawk Авіація Азія Навчально-тренувальний літак ПС Японії Світ США Японія