fbpx
Єгипет купує 30 додаткових винищувачів Rafale

Єгипет купує 30 додаткових винищувачів Rafale

Dassault Aviation Rafale Авіація Африка Винищувач Єгипет Закупівлі ПС Єгипту Світ Франція

Єгипет додатково купує 30 французьких винищувачів Rafale виробництва компанії Dassault Aviation.

Про це інформує Мілітарний.

Набув чинності контракт на придбання Єгиптом 30-ти додаткових бойових літаків Rafale для оснащення своїх Повітряних сил, повідомила компанія Dassault Aviation.

Ця угода, оголошена 4 травня, завершує першу купівлю Єгиптом 24-х винищувачів Rafale, що була укладена у 2015 році, і дозволить збільшити кількість цих бойових літаків у повітряних силах країни.

Винищувачі Rafale Повітряних сил Єгипту

Єгипет стане другим у світі експлуатантом за кількістю Rafale після Повітряних сил Франції.

На початку травня, Мілітарний повідомляв, що угода також охоплює контракти на постачальника ракет виробництва MBDA та постачальння обладнання Safran Electronics & Defense.

Винищувачі Rafale Повітряних сил Єгипту

Упродовж 2013-2017 років Франція продала Єгипту 24 багатофункціональних бойових літаків, опціон передбачав поставку ще 12 бортів, який так і не реалізували.

Фінансуванням нового контракту буде під спеціальні гарантії, які на 85% гарантовані французьким урядом через банки BNP Paribas, Credit Agricole, Societe Generale та CIC, які фінансували перший контракт.

Rafale

Dassault Rafale – французький багатоцільовий бойовий літак розроблений компанією Dassault Aviation належить до четвертого покоління винищувачів.


Су-35 програв повітряний бій Rafale


Літак є повністю французьким проектом, у його розробці не брали участь іноземні компанії, в ньому немає комплектуючих, вироблених в інших країнах. Прототип винищувача здійснив перший політ 4 липня 1986 року.

Модифікації Rafale С використовуються Повітряним силами Франції з 2006 року, а Rafale М французькими ВМС з 2004 року відповідно. У 2009 році французькі військові замовили ще 60 винищувачів.

Dassault Aviation Rafale Авіація Африка Винищувач Єгипет Закупівлі ПС Єгипту Світ Франція