fbpx
Єгипет замовив у Китаю винищувачі J-10 для заміни американських F-16

Єгипет замовив у Китаю винищувачі J-10 для заміни американських F-16

Азія Близький Схід Винищувач Єгипет Китай (КНР) ПС Єгипту Світ

Єгипет замовив у китайського авіабудівника Chengdu винищувачі J-10 для заміни американських F-16.

Про це повідомляє видання Defence Blog.

Наразі офіційно не повідомлялося про підписання будь-якого контракту, але, за інформацією китайських та єгипетських ЗМІ, відповідна угода була підписана 19 серпня 2024 року.

Треба зазначити, що закупівля китайських винищувачів пов’язана з тим, що країна прагне вести більш незалежну політику, через що уряд відмовився від пропонованого пакету модернізації для винищувачів F-16.

Треба зазначити, що Єгипет був зацікавлений китайськими літаками довгий час, але після проведення міжнародної авіаційної виставки, пішли чутки про підписання певних угод щодо їх придбання.

Винищувач Chengdu J-10C — це сучасний винищувач 4-го покоління, який має велику номенклатуру ракет класу «повітря-повітря», «повітря-земля», протикорабельні ракети, а також протирадіолокаційні ракети.

Літак оснащений сучасною радіолокаційною станцією з АФАР, яка, за відгуками пакистанських повітряних сил, чудово демонструє себе у виявленні та супроводженні цілей за різних умов перешкод.

У випадку придбання Єгиптом літаків цього типу він стане другим експортним замовником у світі після Пакистану.

Треба зазначити, що останнім часом Китай активно просуває власну продукцію на ринки країн третього світу в Африці та на Близькому Сході.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що пакистанські пілоти розпочали підготовку на китайських винищувачах п’ятого покоління J-31.

Як зазначає телеканал BOL News., навчання вже розпочалися на території Китаю, де пілоти пройдуть повний курс перенавчання на нових літаках.

Нагадаємо, що у січні 2024 року начальник штабу ПС Пакистану Захір Ахмед Бабар під час військової церемонії повідомив ЗМІ, що його країна хоче придбати нові китайські винищувачі.

Азія Близький Схід Винищувач Єгипет Китай (КНР) ПС Єгипту Світ