fbpx
ЄС профінансує збільшення виробництва снарядів Rheinmetall

ЄС профінансує збільшення виробництва снарядів Rheinmetall

Rheinmetall Артилерія Боєприпаси Виробництво боєприпасів Європа ЄС ОПК Світ

Німецький оборонний гігант Rheinmetall отримає фінансування від Європейського Союзу для збільшення виробництва боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба німецького концерну.

Для цього в межах закону на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) ЄС виділив Rheinmetall понад 130 мільйонів євро субсидії.

Таким чином, концерн отримає більше чверті загальної суми 500 мільйонів євро, виділених у березні Європейською комісією для розширення виробництва 155-мм артилерійських снарядів і пороху.

Кошти будуть спрямовані на шість проектів європейських дочірніх компаній Rheinmetall AG.

Виробництво 155-мм снарядів на заводі Rheinmetall. Фото: Philipp Schulze

Фінансування від ЄС підтримуватиме проекти на підприємствах у Німеччині, Угорщині, Румунії та Іспанії. Підписання відповідних грантових угод очікується у травні 2024 року.

«Ми вдячні за те, що Європейський Союз довірився нам як одному з найважливіших європейських постачальників 155-мм боєприпасів і врахував нас у своїй програмі фінансування», — наголосив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Він зазначив, що війна Росії проти України виявила велике значення артилерії на сучасному полі бою. Боєприпаси потрібні Україні, а також для поповнення арсеналів армій країн Європи.

Rheinmetall нарощує свої виробничі потужності з 2022 року, і компанія прагне виробляти до 1,1 мільйона артилерійських снарядів на рік до 2027 року.

Крім того, починаючи з 2026 року, планується щорічно виробляти до 1,5 мільйона метальних модульних зарядів і 3000 тонн вибухівки.

Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи з виробництва снарядів, військової техніки, пороху і зенітної зброї.

Концерн також побудує завод із виробництва артилерійських порохів у Румунії, щоб розширити свої спроможності у виробництві боєприпасів. Вартість інвестицій становить 400 млн євро.

Rheinmetall Артилерія Боєприпаси Виробництво боєприпасів Європа ЄС ОПК Світ