fbpx
ЄС схвалив четвертий військовий транш для України на 500 млн євро

ЄС схвалив четвертий військовий транш для України на 500 млн євро

Війна з Росією Військова допомога Європа ЄС Україна

Рада Європейського союзу схвалила четвертий транш на надання військової допомоги Україні. Його сума складе 500 млн євро.

Про це йдеться у повідомлені Ради Європейського Союзу.

Рада прийняла два заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру (EPF), які дозволять ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість Збройних Сил України.

Підтримка націлена на захист територіальної цілісності та суверенітету країни, а також захисту цивільного населення від російської військової агресії.

Після прийняття трьох траншів підтримки на загальну суму 1,5 млрд 2022 року четвертий транш додасть 500 млн євро до ресурсів, які вже мобілізовані в рамках EPF для України.

В результаті додаткового траншу загальна сума від Європейського фонду миру складе 2 мільярди євро.

«Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні на полях битв України. З цих 500 мільйонів євро ЄС надав загалом 2 мільярди євро на підтримку постачання військової техніки для Збройних Сил України державами-членами ЄС», – йдеться у повідомлені Ради Європейського Союзу.

Ця підтримка є лише частиною зусиль Європи, спрямованих на те, щоб допомогти Україні захистити себе.

Жозеп Боррель наголосив, що Європейський Союз підтримуватиме Україну до кінця війни.

«ЄС та його держави-члени сповнені рішучості продовжувати. Ми робили це з початку війни та продовжуватимемо до кінця», – підкреслив Жозеп Боррель, Верховний представник із закордонних справ та політики безпеки.

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Обсяг обладнання, яке буде надано у рамках нового пакету підтримки, відповідає поточним пріоритетам, заявленим урядом України.

У зв’язку з цим заходи допомоги складаються з 490 мільйонів євро на військову техніку. Також 10 мільйонів євро, призначених для покриття витрат на надання обладнання та предметів постачання, таких як засоби індивідуального захисту, аптечки першої допомоги та паливо.

Війна з Росією Військова допомога Європа ЄС Україна