fbpx
ЄС виділив 100 мільйонів євро на програму Eurodrone

ЄС виділив 100 мільйонів євро на програму Eurodrone

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа Світ Технології

ЄС виділив 100 мільйонів євро на програму створення безпілотника Eurodrone.

Про це інформує Мілітарний.

Сайт Defense News повідомляє, що Європейський Союз виділив грант розміром 100 млн євро ($ 118 млн) агентству з питань оборони OCCAR на програму створення середньовисотного європейського безпілотника Eurodrone відомий, ще як MALE RPAS.

Директор агенства OCCAR Маттео Бішелья в ході зустрічі з представниками компаній, які будуть займатися розробкою нового БПЛА, назвав виділення гранту важливим кроком на шляху ЄС до незалежності і «початком європейської оборони». За його словами, підписання виробничого контракту відбудеться в жовтні 2021 року.

Кошти на програму Eurodrone виділяються в рамках Європейської програми розвитку оборонної промисловості – ініціативи ЄС, спрямованої на розвиток оборонної промисловості Європейського союзу.

Макет європейського безпілотника MALE RPAS. Фото: OCCAR

Eurodrone – це проєкт середньовисотного безпілотного літального апарату (БПЛА) з великою тривалістю польоту (MALE). Різні модифікації БПЛА планується використовувати для розвідки, цілевказування і виконання бойових завдань.

Проект створення Eurodrone реалізується консорціумом корпорацій Airbus Defense and Space, Dassault і Leonardo. Учасниками проєкту є Франція, Німеччина, Італія та Іспанія.

У 2017 році консорціум погодив загальні вимоги та зовнішній вигляд безпілотника, який отримав робочу назву MALE RPAS.

Якщо терміни підписання контракту не будуть зміщені, то перший політ європейського дрона може відбутися вже у 2025 році, а через три роки почнуться поставки серійних безпілотників.

Раніше перший політ безпілотника планувався на 2023 рік, а у 2025 році учасники проєкту повинні були отримати перші зразки дронів.

Макет та характеристики європейського безпілотника MALE RPAS. Фото з відкритих джерел

У квітні, стало відомо, що Німеччина профінансує загальноєвропейський проєкт безпілотного літального апарату MALE RPAS (Eurodrone). Парламент Німеччини затвердив контракт на 3 мільйони євро.

Німеччина планує замовити 21 безпілотник, 12 наземних станцій управління та 4 симулятори, які замінять невеликий флот ізраїльських IAI Herons.

 

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа Світ Технології