fbpx
Європейська протикорабельна ракета Marte ER завершила випробування 

Європейська протикорабельна ракета Marte ER завершила випробування 

MBDA Випробування Європа Протикорабельні ракети (ПКР) Світ

Нова європейська протикорабельна ракета Marte ER від MBDA пройшла останні випробування.

Про це інформує Мілітарний.

Пуск нової ракети було проведене на італійському полігоні на Сардинії, він став ключовим етапом в процесі випробуванняи Marte ER, повідомили у пресрелізі компанії MBDA.

Тестування забезпечило додаткову впевненість у продуктивності та надійності цієї нової ракети.

Була використана ракета з усіма функціональними можливостями. Єдиним винятком було використання інертної бойової частини.

Наземна система запуску також була в остаточній апаратній та програмній конфігурації.

Використовуючи програмне забезпечення для планування місії, ракета здійснила далекий морський політ. Під час якого вона зробила три основні повороти та маневр підйому/опусканняння. Ідентифікація, вибір та відстежування цілей були швидкими, після чого почалося наведення ракети.

Під час кінцевої фази ракета успішно виконала захисний маневр, влучивши у ціль трохи вище ватерлінії на високій дозвуковій швидкості. Пуски також показали, що маршевий турбореактивний двигун Marte ER показав гарні результати.

Цей запуск був останнім на шляху розвитку нової протикорабельної ракети, яка на початку наступного року почне серійно вироблятися.

Marte ER – третє покоління ракетних сімейства Marte. Глибоко модернізована в порівнянні з попереднім поколінням, твердопаливний маршовий ракетний двигун був замінений на турбореактивний двигун, що збільшило дальність дії з 25 до понад 100 кілометрів.

Протикорабельна ракета Marte ER

Ракета стартовою вагою 315 кілограмів вдвічі менша за габаритами, ніж інші варіанти, такі як Harpoon і RBS-15. Винищувач Eurofighter Typhoon може нести до шести ракет у варіанті Marte-ERP, а гелікоптер NH90, може бути озброєний двома ракетами Marte-ER.

Німеччина озброїть свої гелікоптери Sea Lion протикорабельними ракетами Marte ER, яка має ті ж самі інтерфейси, що дозволило одразу інтегрувати її до носіїв – гелікоптерів NH90 та AW101.

MBDA Випробування Європа Протикорабельні ракети (ПКР) Світ