fbpx
Євросоюз надасть військову допомогу Вірменії

Євросоюз надасть військову допомогу Вірменії

Вірменія ЄС Кавказ Світ

Європейський Союз вперше надасть військову допомогу збройним силам Вірменії.

Таке рішення схвалила Рада ЄС у понеділок, 22 липня.

Допомога на 10 мільйонів євро надаватиметься в межах Європейського фонду миру (EPF). Це перше таке рішення для Вірменії.

Метою цієї допомоги є посилення матеріально-технічного потенціалу вірменської армії та сприяння поліпшенню захисту цивільних осіб у кризових і надзвичайних ситуаціях.

Також за допомогою такої підтримки Єреван зможе зробити свої війська більш сумісними із західними, щоб у подальшому він зміг брати участь у спільних з ЄС операціях.

Підтримка також спрямована на підвищення стійкості Вірменії та забезпечення сумісності її збройних сил у разі можливої майбутньої участі країни у міжнародних військових місіях та операціях, зокрема ті, які розгорнуті Євросоюзом.

Ухвалений захід дозволить забезпечити повноцінний розгорнутий наметовий табір для підрозділу розміром із батальйон.

Зазначається, що за рахунок цієї допомоги Вірменія, зокрема, зможе забезпечити повноцінний наметовий табір для підрозділу розміром із батальйон.

«Ми маємо спільний інтерес у подальшому розширенні нашого діалогу щодо зовнішньої політики та політики безпеки, також розглядаючи майбутню участь Вірменії в місіях та операціях під проводом ЄС», – заявив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Підтримка буде надана в межах партнерства Європейського Союзу з Вірменією, яке базується на основі Угоди про всеосяжного та розширеного партнерства між ЄС та Вірменією.

Нагадаємо, що вірменська армія залучила французькі бронеавтомобілі Bastion, до спільних навчань із військовими США, які пройшли у липні.

Бронеавтомобілі цього типу Вірменія отримала після того, як французька компанія Arquus пообіцяла передати певну кількість таких машин України.

Вірменія ЄС Кавказ Світ