fbpx
З Азовсталі евакуювали всіх жінок, дітей та літніх людей

З Азовсталі евакуювали всіх жінок, дітей та літніх людей

Біженці Війна з Росією Маріуполь Україна Цивільні громадяни

З бункерів заводу “Азовсталь” у майже повністю захопленому російськими окупантами Маріуполі евакуйовано всіх жінок, дітей та людей похилого віку.

Про це повідомила віцепрем’єрка Ірина Верещук.

«Наказ президента виконано: всіх жінок, дітей та людей похилого віку з Азовсталі евакуйовано. Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено», — заявила вона.

Напередодні із заводу Азовсталь у Маріуполі вдалося евакуювати 50 людей — дітей, жінок і людей похилого віку.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вранці 6 травня заявив, що з території комбіната вдалося вивезти близько 500 цивільних.

Руїни українського міста Маріуполь. Травень 2022. Фото: "АЗОВ"

Того ж дня окупанти в Маріуполі обстріляли автомобіль, який мав евакуювати мирних українців з Азовсталі.

Троє військових загинули, шестеро дістали поранення.

Штурм Азовсталі триває. Війська РФ завдали ударів з важкої артилерії, після чого кинули в бій танки і під їх прикриттям розпочали висадку десанту. Росія не дає коридор захисникам Маріуполя, які продовжують тримати оборону на оточеному заводі.

Азовсталь

Вони готові евакуюватися за підтримки третьої сторони зі своєю зброєю, забравши поранених і тіла загиблих. Захисники неодноразово просили застосувати до них процедуру екстракції.

Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже понад два місяці. Дії російських військових спричинили у Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу.

Окупанти розбомбили житлові квартали міста та цивільну інфраструктуру і блокують гуманітарну допомогу.

Позиція російських військових у Маріуполі. Квітень 2022. Фото: Полк Азов

Внаслідок цього там загинули понад 20 тисяч мешканців. Після тривалих переговорів і завдяки дипломатичним зусиллям російська сторона 1 травня врешті відкрила гуманітарний коридор з заводу для цивільних. Евакуація проходить за посередництва ООН і Міжнародного Комітету Червоного хреста.

Біженці Війна з Росією Маріуполь Україна Цивільні громадяни