fbpx
З Київського водосховища дістали ще один російський гелікоптер

З Київського водосховища дістали ще один російський гелікоптер

Авіація Війна з Росією Втрати Росії Гелікоптери Київщина Ми-35 Україна

З дна Київського водосховища дістали залишки, ще одного російського гелікоптера, який був збитий на початку повномасштабної агресії РФ проти України.

Про це повідомила Поліція Київської області.

Також з води витягнули тіла російських окупантів, що керували цим гелікоптером.

Ворожий гелікоптер був збитий на Київщині Силами оборони України, ще на початку російського повномасштабного нападу наприкінці лютого.

«Щойно з Київського водосховища дістали цей ворожий гелікоптер, точніше, те, що від нього лишилось після чудової роботи Збройних сил України.

За попередніми даними російську «пташку» підбили в перший день війни. Двоє окупантів додому тепер точно не повернуться», – повідомив голова поліції Київщини Андрій Нєбитов на своїй сторінці у Facebook.

Нєбитов додав, що наразі поліція Київщини проводить огляд місця події та залишків повітряної машини.

Судячи із вигляду залишків бойового гелікоптера, на цей раз з “Київського моря” виловили Ми-35М з бортовим номером 29 «синій».

Попередній збитий ворожий гелікоптер з дна Київського водосховища дістали на початку травня. Найімовірніше, це був корпус російського ударного гелікоптера Ми-35М, який вдалося витягнути в районі міста Вишгород.

Кілька одиниць російських вертольотів українці збили над “Київським морем” у перші дні повномасштабного вторгнення РФ. Декілька таких моментів потрапили на відео.

1 березня 2022 українські військові уразили ворожу одиницю за допомогою ПЗРК Stinger.

Ми-35М – російський транспортно-бойовий гелікоптер розробки ОКБ Міля. Призначений для знищення бронетанкової техніки, вогневої підтримки підрозділів сухопутних військ, десанту та евакуації поранених, а також перевезення вантажів. Випускається як на експорт, так і для потреб ЗС Росії.

Авіація Війна з Росією Втрати Росії Гелікоптери Київщина Ми-35 Україна