fbpx
З окупованої Горлівки на підконтрольну територію втекла 16-річна дівчина

З окупованої Горлівки на підконтрольну територію втекла 16-річна дівчина

Донбас ОРДЛО Україна Цивільні громадяни

З окупованої Росією Горлівки на підконтрольну територію України втекла 16-річна дівчина.

Про це повідомила пресслужба Поліції Донеччини.

Вона разом з бабусею, яка є її опікуном, проживає у м. Горлівка та має паспорт так званої «Донецької народної республіки».

Вчора близько 23:00 на позиції Збройних сил України зі сторони так званої «ДНР» біля смт. Верхньоторецька вийшла 16-річна дівчина.

Правоохоронці встановили, що неповнолітня, після відпочинку з друзями, перетнувши мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування смт. Верхньоторецьке.

Вона повідомила про бажання проживати на території неокупованої України. Зі слів дівчини, вона має родичів на Західній Україні.

Втікачка з окупованої Горлівки 1

Наразі дівчиною опікується ювенальна поліція Донеччини та соціальна служба. ЇЇ оглянули медики, тілесних ушкоджень не має. З дівчиною працюють психологи. До встановлення всіх обставин неповнолітня перебуватиме у притулку під наглядом поліцейських та працівників органів опіки дітей.

Декілька тижнів тому у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ підтвердили поранення 15-річної дівчини бойовиком «ЛНР» 18 квітня 2021 року.

Сталась жахлива подія неподалік населеного пункту Червоний партизан на окупованій частині Луганської області.

Після поранення дівчину доставили до лікарні у місті Довжанськ (колишній Свердловськ), а згодом перевели до медичного закладу в окупованому Луганську.

Спочатку цю інформацію озвучили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Інформація ГУР щодо поранення 15-річної дівчини на окупованій території

За інформацією воєнної розвідки України 18 квітня ц. р. військовослужбовець 2 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу окупаційних військ вистрелив з автомата в 15-річну дівчину.

Донбас ОРДЛО Україна Цивільні громадяни