fbpx
З’явилася схема повітряного параду до Дня Незалежності

З’явилася схема повітряного параду до Дня Незалежності

Авіація ДПСУ ДСНС МВС Міністерство оборони (МОУ) НГУ Парад ПС ЗСУ Україна

З’явилася схема повітряного параду до Дня Незалежності України.

Про це інформує Мілітарний.

Під час підготовки до повітряного параду, до 30 червня мало завершитись планування підготовки та самого прольоту авіаційної техніки, зокрема за участі міжнародних партнерів.

На наступному етапі, до 30 липня, проводиться попередня підготовка авіаторів у пунктах постійної дислокації.

Окрім того, паралельно з цим, до 20 липня, мають завершити планування і підготувати та узгодити всі документи щодо прольоту авіації над столицею України.

До 10 серпня, мають здійснити передислокацію всієї задіяної у параді авіатехніки та передачу її в оперативне підпорядкування командуванню Повітряних Сил ЗС України.

Після цього, розпочнеться безпосередня підготовка до прольоту повітряної колони. Ці заходи здійснюватимуться в період з 10 по 22 серпня на визначених аеродромах.

Також, у рамках підготовки передбачається участь повітряної колони в проведенні спільних тренувань на вулиці Хрещатик міста Києва, які відбудуться 18,20 та 22 серпня.

Винищувач МіГ-29

До повітряної складової будуть залучені сім винищувачів МіГ-29, шість Су-27, по чотири штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24, три Ан-26, два Ан-72 Нацгвардії та  два DA-42 ДПСУ.

Окрім того, буде залучено по одному літаку Іл-76 Повітряних сил та Ан-32 ДСНС і Ан-225 «Мрія», яку у резерві страхуватиме Ан-124 «Руслан».

Крім того, до авіаційної складової залучать п’ять вертольотів Мі-8 та чотири Мі-24 від Сухопутних військ ЗСУ, два Мі-14 від морської авіації, шість гелікоптерів EC-225LP, відповідно по три від Національної гвардії та ДСНС, і три H-145 від Національної поліції.

Винищувачі F-15 Повітряних сил США

У параді з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України візьмуть участь літаки країн-партнерів. Проліт авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів включено у план заходів оприлюднений Кабінетом Міністрів України.

Авіація ДПСУ ДСНС МВС Міністерство оборони (МОУ) НГУ Парад ПС ЗСУ Україна