fbpx
З’явилося відео польоту дрона над російським літаком А-50У в Білорусі

З’явилося відео польоту дрона над російським літаком А-50У в Білорусі

Авіаінциденти Авіація Білорусь БпА (Безпілотні апарати) Росія Світ Сусіди

У мережі показали відео польоту квадрокоптера над російським літаком дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У на аеродромі в Білорусі.

Відео опублікувала білоруська ініціатива BYPOL.

Заявлено, що на відео показано підльот квадрокоптера до злітно-посадкової смуги військового аеродрому «Мачулищі» та політ безпілотника безпосередньо над російським літаком А-50У, який там базувався.

Зазначимо, що летовище «Мачулищі» розташоване за 12 км від Мінська. Цей білоруський аеродром активно використовує російська авіація для війни з Україною.

У BYPOL заявили, що білоруські партизани протягом двох тижнів за допомогою дронів цивільного призначення вели авіарозвідку на військовому аеродромі «Мачулищі».

https://youtu.be/-SoqX8YRJb4

“Під час однієї з успішних операцій з розвідки дрон не тільки залітав на територію вказаного аеродрому, пролітав поблизу російського військового літака ДРЛО А-50У, але навіть сідав на його радіолокаційну станцію («тарілку»)”, – підкреслили BYPOL у своєму повідомленні.

Вибухи на аеродромі «Мачулищі»

Нагадаємо, що 26 лютого з’явилися повідомлення про вибухи на аеродромі «Мачулищі».

Згодом білоруська ініціатива BYPOL заявила, що партизани використали безпілотники, щоб пошкодити техніку на летовищі. Було заявлено про ураження передньої та центральної частини літака.

Імовірні місця пошкоджень літака А-50 за даними BYPOL

28 лютого в мережі опублікували супутникові знімки літака, але на фото не було видно характерних слідів пожежі або вибуху.

1 березня у BYPOL повідомили, що для атаки на російський А-50У використали два дрони виробництва компанії DJI. Їх переобладнали в дрони-камкадзе: кожен ніс по 200 грамів вибухової речовини в тротиловому еквіваленті, зазначили у BYPOL.

Відомо, що 2 березня російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У з бортовим номером RF-50608 вилетів з Білорусі.

Літак А-50У RF 50608 під час злету з аеродрому Мачулищі, 2 березня 2023 Кадр з відео

За попередньою інформацією, він попрямував на 325-ий Авіаційний ремонтний завод у Таганрозі. Саме там ремонтують літаки А-50.

Авіаінциденти Авіація Білорусь БпА (Безпілотні апарати) Росія Світ Сусіди