fbpx
З’явились архівні кадри взяття «Промки» у 2016 році

З’явились архівні кадри взяття «Промки» у 2016 році

58 бригада ЗСУ Авдіївка Війна на Донбасі Добровольці Донбас ЗСУ Правий сектор Україна

З’явились архівні кадри взяття «Промки» бійцями ЗСУ та українськими добровольцями у 2016 році.

Про це повідомляє «Мілітарний».

В операції брали участь групи розвідки 58-ї бригади, 16-го батальйону, 74-го окремого розвідбату та бійці «Правого Сектора».

У той період 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського виконувала завдання на Донецькому напрямку.

В зоні її відповідальності були зокрема і населений пункт Авдіївка та Ясинуватський район, загалом це 30 кілометрів фронту.

Відео з тих подій та коментарі учасників подій:

5 лютого 2016 року українські військові, у відповідь на обстріли з боку російсько-терористичних військ взяли під контроль Авдіївську промзону.

Це дало змогу взяти під вогневий контроль трасу Н20, якою терористи раніше безперешкодно перевозили боєприпаси з Донецька у Горлівку.

14 березня 2016 року бійці 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського підняли державний прапор над Авдіївською промзоною.

Через рік ситуація загострилась південніше Авдіївки – поблизу залізничної зупинки 450 км, що у напрямку Донецька.

29 січня 2017 року почались з’являться повідомлення про загострення ситуації поблизу Авдіївки – ворог почав активно використовувати заборонене мінськими домовленостями озброєння.

Ситуація поблизу Авдіївки у лютому 2017 року

Дещо пізніше стало відомо про звільнення силами 1 батальйону 72 механізованої бригади території на якій тривалий час знаходився опорний пункт колаборантів під назвою «Алмаз» поблизу залізничної зупинки «450 кілометр», самі бойовики встигли повідомить про втрату також опорного пункту «Алмаз-1», від чого пізніше відмовились і згодом описали як «героїчну оборону 28 бійцями».

Детально про ці бої у документальному фільмі:

Противником нашої 72 бригади на цій ділянці є «11 окремий мотострілковий полк армії «ДНР», в штаті якого знаходиться 4 мотострілецьких батальйони з артилерійською групою полку, загальною чисельністю всього підрозділу близько 5 тисяч осіб. Контролює ділянку від Мар’янки до Пантелеймонівки, та підрозділи «100 бригади армії «ДНР»(підрозділ спецпризначення «армії ДНР») і «Внутрішніх військ «ДНР»(останній час фіксується їх перебування на передових позиціях бойовиків).

58 бригада ЗСУ Авдіївка Війна на Донбасі Добровольці Донбас ЗСУ Правий сектор Україна