fbpx
З’явились нові подробиці про вітчизняні лопаті для гелікоптерів

З’явились нові подробиці про вітчизняні лопаті для гелікоптерів

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Гелікоптери Запоріжжя Ми-24 Ми-8/17/171 ОПК Україна

З’явились нові подробиці про вітчизняні лопаті для гелікоптерів – багатоцільового Мі-8 та ударного Мі-24.

Розказав про них Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості у Кабінет Міністрів України Олег Уруський.

Інформацію про це він озвучив на фоні повідомлення, що ударний гелікоптер Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями.

Сьогодні на Льотно-випробувальному комплексі АТ «Мотор Січ» розпочалися льотні випробування композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих – для Мі-24 українського виробництва.

Насправді, це визначна подія для України, адже вона увійшла в п’ятірку держав світу, які виготовляють лопаті для важких вертольотів! А це значить ми маємо нові можливості для української армійської авіації та перспективи для розвитку експортних ринків, прокоментував цю подію Олег Уруський.

Розробкою та виробництвом вітчизняного аналогу край-важливої продукції для армійської авіації займалось запорізьке підприємство «Мотор-Січ».

Мі-24 18-го окремого вертольотного загону у Демократичній Республіці Конго

Для організації виробництва запорізькі авіабудівники придбали унікальне високотехнологічне обладнання, аналогів якому немає на території України, а також був підготовлений персонал для роботи з ним.

Раніше поставку вітчизняних лопатей у 2021 році для потреб армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ анонсував Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Свого часу вітчизняні фахівці взялися за розробку й виробництво лопатей, наразі підприємство працює у дві зміни, щоб уже наступного року почати поставки лопатей до вертольотів нашого війська, – розказав Руслан Хомчак

У грудні 2019 року перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів сказав, що у 2020 році підприємство «Мотор Січ» надасть зразки на випробування у ЗСУ.

Мі-24 18-го окремого вертолітного загону

В разі якщо ці тестування виявились би вдалими, то це б дало змогу розпочати їх постачання для армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Роботи з освоєння виробництва лопатей на підприємстві «Мотор Січ» розпочали ще декілька років тому за обігові кошти підприємства.

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Гелікоптери Запоріжжя Ми-24 Ми-8/17/171 ОПК Україна