fbpx
З’явились перші кадри танків М-55S в Україні

З’явились перші кадри танків М-55S в Україні

Бронетехніка Військова допомога Словенія Т-55 Танк Україна

Збройні сили України отримали від Словенії модернізовані танки Т-55, які мають позначення M-55S.

Відео техніки опублікувала аналітична команда Ukraine Weapons Tracker у своїх соцмережах.

Це перше оприлюднене відео тренувань українських танкістів на цих машинах. Раніше військові не показували цієї техніки.

У вересні уряд Словенії повідомив, що передасть Збройним Силам 28 танків цього типу.

Замість переданих Україні М-55S Словенії пообіцяли 35 важких автонавантажувачів 8х8 та п’ять важких водяних автоцистерн 8х8 від Німеччини.

 

Уже наприкінці жовтня кореспонденти словенського видання 24UR показали кадри з цією партією танків у місті Целє.

«Під чорним брезентом знаходиться 28 танків M-55S, які досі перебували у резерві словенської армії, але тепер вони посилять оборону України у війні», – йдеться у повідомленні.

M-55S

M-55S – це модернізація радянського танка Т-55, який був розроблений 40-50х роках. Словенія удосконалила бойову машину наприкінці 1990-х років. Це був спільний проєкт словенської компанії STO RAVNE та ізраїльської Elbit. Разом вони модернізували 30 танків.

Оновлений Т-55 Словенії отримав нову 105 мм гармату L7 з тепловим кожухом, а броню бойової машини на башті та лобовій частині корпусу підсилили ізраїльські елементи навісного динамічного захисту «Блейзер».

Система управління вогнем машини отримала цифровий балістичний обчислювач, новий стабілізатор гармати та приціл навідника Fotona SGS-55 із лазерним далекоміром.

Також машину обладнали сповіщувачем про лазерне опромінення LIRD-1A, що працює у комплексі із системою пуску димових гранат IS-6, які можуть бути автоматично активовані у разі надзвичайної ситуації.

До всього модернізований танк M-55S отримав новий дизельний двигун V-12, котрий збільшив його потужність із 520 кінських сил до 600.

Бронетехніка Військова допомога Словенія Т-55 Танк Україна