fbpx
З’явилися кадри пошкодженого залізничного мосту біля Мелітополя

З’явилися кадри пошкодженого залізничного мосту біля Мелітополя

Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Україна

Українські сили спротиву днями пошкодили залізничний міст біля тимчасово окупованого росіянами Мелітополя Запорізької області.

Про це 14 серпня, повідомив мер міста Іван Федоров у Telegram.

“Мінус один залізничний міст на південно-західному напрямку від Мелітополя дорівнює повній відсутності російських ешелонів зі сторони Криму”, – написав очільник міста.

Сили спротиву настільки допомогли мосту «втомитись», що рашисти не в силах його відновити вже другу добу, наголосив Федоров.

Підрив мосту відувся на залізничній гілці між Мелітополем і Токмаком.

Сьогодні місцеве інформаційне агентство «РИА Мелитополь» оприлюднило кадри зі зруйнованою конструкцією та полотном залізничного мосту біля Мелітополя.

Російські окупаційні сили цим маршрутом на півдні України, перекидали боєприпаси та ешелони з військовою технікою.

Нагадуємо, що у ніч на понеділок, 8 серпня, Збройні Сили України вдарили по російським окупантам у Мерітополі. Були уражені пункти дислокації окупаційних військ на промислових майданчиках у різних районах захопленого міста у Запорізькій області.

Знищена значна кількість військової техніки та особового складу російських загарбників.

Також мер зазачив, що на тойчас, значну частину систем протиповітряної оборони (ППО) російські окупанти передислокували з Мелітополя до Херсону.

24 липня, в районі Мелітополя вночі пролунали вибухи образу в кількох напрямках. Постраждав аеродром та залізниця, також вибухало поблизу села Костянтинівка.

Наслідки вибухів на залізниці, Мелітополь, Запорізька область, липень 2022 Фото: Іван Федоров

Була уражена залізнична інфраструктура, яку окупанти використовували для перевезення техніки й особового складу в напрямку міст Василівка та Токмак.

Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Україна