fbpx
За добу на Донеччині окупанти знищили 58 цивільних об’єктів

За добу на Донеччині окупанти знищили 58 цивільних об’єктів

Війна з Росією Донбас Донецька область Національна поліція Україна

Впродовж минулої доби російські війська обстріляли 12 населених пунктів Донецької області.

Про це повідомляє поліція Донеччини.

Зруйновано понад 40 житлових будинків, а також школа, музична школа, інститут, підприємства та об’єкти життєзабезпечення.

Загинуло 6 людей, 10 – травмовані.

Окупанти обстріляли Бахмут, Соледар, Авдіївку, Святогірськ, Миколаївку, Торецьк, Залізне, Райгородок, Ласточкіне, Первомайське Ярову та Сіль.

Ворог застосовував авіацію, танки, важку артилерію, та РСЗВ “Град”.

Обстріли окупантів на Донеччини, травень 2022 Фото: Поліція Донецької області

За даними правоохоронців внаслідок міста Миколаївка Краматорського району загинули двоє чоловіків – один перебував у власному дворі, а інший – поруч з будинком. Ще двох поранено.

Зазначають, що пошкоджено близько 10 приватних будинків, 2 з них зруйновані.

В місті Лиман від прямого влучання снаряда вбито трьох людей, ще одна людина отримала смертельне поранення в Авдіївці.

Правоохоронці задокументували злочини російських військових. Відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

В Генеральному штабі Збройних сил України зазначають, що ворог намагається прорвати оборону підрозділів Сил оборони України та вийти на адміністративні кордони Луганщини.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде обстріли з мінометів та артилерії по всій лінії фронту, але основні сили зосередив у напрямку Сєвєродонецька та Лисичанська.

Неофіційна мапа бойових дій станом на 21 травня 2022 року Джерело: Ukraine War Map

На Бахмутському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Трипілля, Липове і Василівка.

На Авдіївському напрямку окупанти зазнали втрат в районі Красногорівки. Також ворожі війська вели штурмові дії в районі Мар’їнки – успіху не мали.

Бійці підрозділів Сил оборони України, що тримають позиції на Луганщині записали відеозвернення до українського народу та бойових побратимів. Військові розповіли про стан забезпечення зброєю та всім необхідним для продовження оборони.

Війна з Росією Донбас Донецька область Національна поліція Україна