fbpx
За дотримання режиму тиші військові отримали 298 млн грн

За дотримання режиму тиші військові отримали 298 млн грн

Андрій Таран Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна

Майже 298 мільйонів гривень нової додаткової винагороди вже виплачено військовослужбовцям, що стримують збройну агресію Росії, – Андрій Таран

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Нову винагороду запроваджено вперше за час особливого періоду. Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовим, які стримують військову агресію Росії у зоні ООС.

Першим траншем встановленої винагороди, а саме за період з 27 липня по кінець серпня, виплачено майже 298 мільйонів гривень, повідомив Міністр оборони України Андрій Таран.

— Необхідними коштами для регулярної виплати вказаної винагороди на поточний 2020-й рік Міноборони забезпечене. Працюємо, щоб відповідні суми на ці додаткові винагороди були передбачені у бюджеті оборонного відомства і на наступний, 2021-й рік, — зазначив Міністр оборони України Андрій Таран.

Військовий ЗСУ. Фото з відкритих джерел

За його словами, виконуючи рішення Уряду щодо запровадження даної винагороди, попередньо, за розрахунками фінансистів, у Міністерстві оборони орієнтувались на понад чверть мільярда гривень виплат.

“Але по факту, за період з 27 липня, тобто 5 днів липня та серпень-місяць, виплатили загалом майже 298 мільйонів гривень додаткової винагороди військовослужбовцям, що стримують збройну агресію Росії”, – йдеться у повідомленні МО України.

Невиплачені

При цьому сума коштів, невиплачених у результаті обліку порушень, склала лише близько 2% від загального обсягу.

Передусім, йдеться про встановлені рішеннями суду адміністративні порушення та різного роду стягнення за порушення дисципліни, оголошених наказом командира.

Нагадаємо, умови виплати винагороди визначені Міноборони з урахуванням позиції керівництва Операції об’єднаних сил та Генерального штабу, а також існуючої практики реалізації заходів із забезпечення національної безпеки і оборони Збройними Силами України.

Зокрема, аналогічний порядок застосовується при виплаті військовослужбовцям грошового забезпечення за відповідний місяць, зокрема, «розмір премії військовослужбовця за результатами діяльності за місяць встановлюється залежно від наявності у нього оголошених наказом командира дисциплінарних стягнень за порушення дисципліни».

Андрій Таран Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна