fbpx
За три доби українці зібрали 600 млн гривень на купівлю Bayraktar TB2

За три доби українці зібрали 600 млн гривень на купівлю Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Волонтери Україна

За три доби українці зібрали 600 мільйонів гривень на купівлю безпілотників Bayraktar TB2.

Про це повідомив волонтер Сергій Притула.

22 червня о 9 ранку Сергій Притула та блогер Ігор Лаченков оголосили про збір коштів на три безпілотники Bayraktar TB2 турецького виробництва, для українських військових, які протистоять повномасштабній агресії РФ.

Планували зібрати 500 мільйонів гривень за тиждень. Але українцям вдалося зібрати більше – 600 мільйонів гривень. При цьому замість оголошених семи днів, на збори пішло три доби.

3 дні, 600 000 000 грн,  4 Байрактари!!!!!!!! Я дякую усім хто долучився до проекту «Народний Байрактар»!!! Це дійсно був проект, який об‘єднав усіх незалежно від віку, гендеру чи віросповідання!“, – написав Сергій Притула у своєму телеграм-каналі.

Напередодні у коментарі “Радіо Свобода Україна”, він зазначив, що поки не може оголосити умови контракту.

Є певні деталі перемовин і з Міноборони, і з іншими стейкхолдерами, які передбачають, що допоки не буде здійснено контрактування, ми не будемо обговорювати деталі цієї угоди“, – сказав Сергій Притула.

Ударні безпілотники Bayraktar TB2 Збройних сил України

БПЛА Bayraktar TB2 – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння, корпус виконаний з композитних матеріалів та оснащений системою автоматичного зльоту та посадки.

Bayraktar TB2 Литві від компанії BAYKAR. Червень 2022. Фото: BAYKAR

Нагадуємо, що у травні, громадяни Литви об’єдналися, щоб купити для України безпілотник «Байрактар» на знак солідарності із боротьбою проти російської агресії.

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Волонтери Україна