fbpx
Загинув солдат Олексій Купріков

Загинув солдат Олексій Купріков

93 бригада ЗСУ Війна на Донбасі Втрати ЗСУ

9 квітня, внаслідок обстрілів українських позицій загинув військовослужбовець Олексій Купріков з 93-ї бригади.

Про це повідомили у 93-й окремій механізованій бригаді «Холодний Яр».

Олексій загинув внаслідок ворожого обстрілу позицій 93 бригади Холодний Яр на Луганщині, отримавши множинні осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям.

«Із глибоким сумом ми повідомляємо про смерть у бою нашого бійця – солдата Олексія Купрікова із позивним «Лєший», механіка-водія механізованого батальйону», — повідомили у бригаді.

Олексій народився 13-го січня 1971 року. Жив у смт. Черкаському Дніпропетровської області.

У бригаді розповіли, що смерть близького друга на фронті змусила Олексія у листопаді 2018 року підписати контракт з ЗСУ, саме напередодні виходу бригади на Донеччину.

солдат Олексій Купріков

Він воював у Новоселівці Другій, а потім – на околицях Кримського, де і загинув.

Спочатку був стрільцем-помічником гранатометника, та потім виявив бажання стати механіком-водієм та поїхав учитися до навчального центру.

«Він вирізнявся від більшості статечністю та виваженістю. Адже часто буває, що люди після «учєбки» жаліються: мене, мовляв, нічому не навчили, тому я нічого не вмію. Льоша ж навпаки, навіть якщо чогось і не знав, ґрунтовно та розсудливо намагався зрозуміти у деталях, як що працює, як краще полагодити техніку. І в нього це дуже добре виходило. Був спокійний, розважливий, зацікавлений у своїй роботі. З ним було легко служити. Дуже шкода втрачати таких людей», – написали побратими Олексія.

солдат Олексій Купріков з побратимами 93-ї бригади

У Олексія залишилася цивільна дружина, 19-річний син, мама і рідна сестра.

93 бригада ЗСУ Війна на Донбасі Втрати ЗСУ