fbpx
Закрити NewsOne, ZIK і 112: Україна звернулася до YouTube

Закрити NewsOne, ZIK і 112: Україна звернулася до YouTube

Інформаційна війна Пропаганда Російська агресія Україна

Україна звернулася до компаній Google і YouTube з юридично підкріпленим проханням про закриття Ютуб-каналів телеканалів 112, NewsOne і ZIK.

Про це в ефірі програми “На самом деле: Украина” на телеканалі “Дом” заявив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

Він вважає, що мовлення телеканалів, які потрапили під санкції, буде зупинено і в інтернеті, оскільки в практиці великих інтернет-майданчиків подібний досвід уже є.

«У більшості випадків великі компанії позитивно реагують на запити, коли держава апелює питаннями національної безпеки. І позитивно розглядають ці звернення, тому ми віримо, що наше звернення також буде розглянуте позитивно», – зазначив заступник міністра культури та інформполітики.

Нагадаємо, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти проросійських телеканалів NewsOne, ZIK та “112 Україна”.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко (Закрити NewsOne, ZIK і 112: Україна звернулася до YouTube)

Додатково проти їхнього власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

Наступного дня мовлення NewsOne, ZIK та “112” було припинено. Однак їх ефіри транслюються на каналах Ютуб.

Реакція

Намагання України захистити свій суверенітет є зрозумілими, але діяти влада має відповідно до міжнародних стандартів і з повагою до основних свобод.

Про це заявив представник МЗС ФРН Крістофер Бургер на брифінгу в п’ятницю, коментуючи ситуацію з санкціями проти 3 українських телеканалів.

Бургер зазначив, що Німеччина повністю поділяє ставлення Європейського Союзу загалом щодо рішення керівництва української держави відносно 3 телеканалів.

Заява посольства США в Україні (Закрити NewsOne, ZIK і 112: Україна звернулася до YouTube)

Сполучені Штати підтримують рішення РНБО про застосування санкцій щодо телеканалів, які є інструментами російської пропаганди.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс привітала рішучі дії Президента Володимира Зеленського щодо боротьби з поширюваною телеканалами з “пулу Медведчука” дезінформацією.

Інформаційна війна Пропаганда Російська агресія Україна