fbpx
Запрацювали пункти пропуску на Донбасі

Запрацювали пункти пропуску на Донбасі

Війна на Донбасі ДПСУ КПВВ Україна

Об 11.00, згідно з наказом командувача ООС, відновлюється пропуск через лінію розмежування в КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська».

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Охочі перетнути лінію розмежування на тимчасово окуповану територію почали збиратися біля КПВВ близько 6-ї години ранку.

Станом на 8.30 біля «Станиці Луганської» зібралося 45 осіб, а біля «Мар’їнки» – 55 транспортних засобів (та близько 90 осіб).

Щоб не виникало скупчень осіб та транспорту у так званій сірій зоні, пропуск осіб сьогодні буде здійснюватися поступово.

КПВВ на Донбасі. Фото ДПСУ

Нагадаємо, що відсьогодні у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» та «Мар’їнка» щоденно буде здійснюватися пропуск з 11.00 до 14.00.

Крім того, громадяни, які слідують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19.

Окупанти не пропускають

Відзначається, що за дві години роботи пункту пропуску з української стороні на окуповану територію бойовики не пропустили жодної людини.

Станом на 13.00 на тимчасово окуповану територію України через контрольний пункт «Мар’їнка» було пропущено одного чоловіка на автомобілі, проте через деякий час він був повернутий бойовиками.

Наразі ще 5 осіб було пропущено в пішому порядку в напрямку тимчасово окупованого Донецька. Зараз вони очікують пропуску на блокпосту бойовиків.

Через КПВВ «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію прослідувало 6 громадян. Зараз вони очікують перед блокпостом на тимчасово окупованій території України, де російські найманці встановили протитанкові загородження.

Зараз тільки перед КПВВ «Мар’їнка» зібралося близько 100 пішоходів, серед них – 70 осіб похилого віку та до 10 дітей. Деякі з них очікують пропуску ще з 6-ї години ранку.

Війна на Донбасі ДПСУ КПВВ Україна