fbpx
Завершено підготовку екіпажів катерів Island у США

Завершено підготовку екіпажів катерів Island у США

Берегова охорона США ВМС України Катери «Island» Патрульні катери Співпраця Україна-США Флот

У Балтиморі відбулася церемонія випуску українських військових моряків, які впродовж 10-ти попередніх тижнів проходили навчання та підготовку з управління катерами типу Island – “Слов’янськ” та “Старобільськ”.

Про це повідомляє посольства України в США на офіційній сторінці у Facebook

У церемонії взяли участь Посол України в США та Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко.

Посол України Валерій Чалий разом з Командувачем Військово-морських сил України Ігорем Воронченком виступили на церемонії, яка проходила на Базі берегової охорони “Балтимор”, подякувавши керівництву берегової охорони та всім, хто брав участь у проєкті, за підготовку та цінний досвід, який вони передали українським морякам для покращення військово-морських спроможностей ЗСУ

“Посол України в США Валерій Чалий разом з дипломатами Посольства взяв участь у церемонії випуску українських моряків, які пройшли навчання та підготовку у США для служби на катерах класу Island – Слов’янськ та Старобільськ”, – йдеться у повідомленні.

Українські дипломати додали, що тепер кораблі разом з підготовленими екіпажами готові посилити спроможності ВМС України.

Розпочалась підготовка 8 липня 2019-го року у Навчальному центрі “Балтимор” Берегової охорони США, що розташований в однойменному місті.

Перед початком навчання у США екіпажі катерів пройшли інтенсивну мовну підготовку в Одесі. Також, в Україні проходили комплексну підготовку з практичним відпрацюванням дій на тренажерах Навчального центру ВМС ЗС України.

Після завершення навчання українських моряків розпочнеться підготовка до транспортування катерів в Україну.

Очікувати катери в Одесі варто в жовтні-листопаді 2019-го року.

Берегова охорона США ВМС України Катери «Island» Патрульні катери Співпраця Україна-США Флот