fbpx
«Завод 410 ЦА» очікує ще два «Ан» з Казахстану до кінця року

«Завод 410 ЦА» очікує ще два «Ан» з Казахстану до кінця року

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 Ан-72/74 Казахстан Україна

Державне підприємство «Завод 410 ЦА» очікує надходження ще двох літаків «Ан» з Казахстану до кінця року.

Про це інформує Мілітарний.

Генеральний директор Державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації» Олександр Пащенко розказав в інтерв’ю інформаційному агенству «ОПК». Що після прибуття для ремонту, 16 серпня, до України літака Ан-74 Національної гвардії Казахстану, завод очікує надходження ще двох літаків «Ан» до кінця року.

Буквально у травні цього року ми розпочали із казахською стороною перемовини, і в результаті вже отримали перший літак від них. У серпні маємо отримати ще один літак, а до кінця року ще й третій, – зазначив Пащенко.

Державне підприємство «Завод 410 ЦА цивільної авіації» розпочав, 16 серпня виконувати технічне обслуговування літака Ан-74 Нацгвардії Казахстану.

Фахівці заводу проведуть огляд двигунів, електронних систем, планера з метою виявлення проблем та їх усунення. Якщо виникне необхідність у додаткових роботах, то буде укладено відповідну додаткову угоду. Термін виконання замовлення – два місяці.

Водночас авіаремонтне підприємство працює над виконанням контрактів для Комітету національної безпеки Казахстану, Військово-повітряних сил Болгарії та наших армійців.

Зокрема, йдеться про капітальний ремонт і модернізацію літаків для ВМС і ПС Збройних сил України.

Наразі ми маємо завантаження наших виробничих потужностей до 2023 року та працюємо над забезпеченням підприємства новими замовленнями, – зазначає Олександр Пащенко.

Відзначимо, що 28 липня 2021 року, на «Завод 410 ЦА» прибув транспортний Ан-74 прикордонників Казахстану для проведення регламентних робіт. Він приземлився на летовищі міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського.

Ан-74 прикордонної служби Казахстану

У травні в рамках відрядження до Республіки Казахстан Генеральний директор підприємства Олександр Пащенко та перший заступник Євгеній Тітлянов здійснили візит до Казахстану де і підписали угоду на ремонт та технічне обслуговування місцевих літаків Ан-26 та Ан-74.

Як тоді заявлялось, це дозволить завантажити роботою українське підприємство на 3-4 роки.

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 Ан-72/74 Казахстан Україна