fbpx
Завод Baykar в Україні: зареєстрована компанія та придбана земельна ділянка

Завод Baykar в Україні: зареєстрована компанія та придбана земельна ділянка

Baykar Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Співпраця Туреччина Україна

Для старту будівництва заводу Baykar в Україні вже зареєстрована компанія та придбана земельна ділянка для майбутнього підприємства.

Про це в ефірі «Радіо НВ» розказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Він висловив сподівання, що до кінця наступного року вже будуть основи підприємства.

Зараз тривають роботи по отриманню ліцензій, дозволів і початку відповідних робіт українським відгалуженням турецької компанії.

«Ми говоримо про те, що вже готуються відповідні контракти і угоди на початок будівництва цього заводу. Уже компанія придбала земельну ділянку. Створена відповідна українська компанія, яка є відгалуженням від Baykar Makina. <…> Не скажу саме в який рік чи в який час [виготовлять] вийдуть самі літальні апарати, але спорудження буде досить швидким. <…> Я сподіваюся, що ми побачимо основи самого заводу до кінця 2022 року», — зазначив посол.

Міністерство оборони України та компанія Bayraktar Savunma домовляються щодо будівництва та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, поточного ремонту та модернізації БПЛА, а також проведення навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.

Процес виробництва безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 у Туреччині

З української сторони документ підписав тодішній міністр оборони Андрій Таран, з турецької — генеральний директор компанії Bayraktar Халук Байрактар.

Згідно з документом, компанія Bayraktar побудує поблизу Василькова, на території, що належать Міністерству оборони України, центр з обслуговування, поточного ремонту і модернізації безпілотних літальних апаратів.

Bayraktar TB 2

Окрім того у центрі здійснюватиметься навчання та підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Планується, що згодом в Україні буде споруджено та працюватиме низка таких центрів.


Україна замовить ще чотири комплекси Bayraktar TB2


Наступним етапом буде налагодження виробництва безпілотників компанії Baykar в Україні.

Турецька компанія Bayraktar планує інвестувати власні кошти у будівництво в Україні заводу з виготовлення безпілотників, де працюватимуть українські фахівці.

Baykar Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Співпраця Туреччина Україна