fbpx
Завод у Краматорську освоїв виробництво стволів для “Гвоздик”

Завод у Краматорську освоїв виробництво стволів для “Гвоздик”

2С1 «Гвоздика» Артилерія Д-30 ОПК ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод»

На ПрАТ “Старокраматорський машинобудівний завод”, що знаходиться у Краматорську, освоїв виробництво труб стволів для 122 міліметрових артилерійських систем типу Д-30 та 2С1 “Гвоздика”.

Повідомляє Національний Промисловий Портал.

Виробництво освоєне в рамках забезпечення Збройних Сил України новими стволами для гармат, чий строк експлуатації (настріл) підходить до завершення або й взагалі, перевищив строк можливої стрільби.

Ствол гармат Д-30 (2А18) та 2С1 “Гвоздика (2А31) складається з труби, казенної частини та дульного гальма. Найбільше в ході експлуатації зношується саме труба і тому початок їх виробництва для заміни стояло дуже гостро.

Довжина труби складає 4270 мм. На внутрішній частині ствола на довжині 3400 мм виконано 36 нарізів з прогресивною крутизною починаючи від 3°57′ та закінчуючи 7°10′.

Ствол для буксируваної та самохідної артилерії калібром 122-мм від Старокраматорського машинобудівного заводу

Окрім нарізних стволів підприємство вже освоїло випуск гладкоствольних танкових труб для танкових гармат калібром 125 мм.

У травні 2019 року була представлена гармата КБА-3 призначена для встановлення на основні бойові танки Т-80УД, Т-84, і БМ «Оплот». Вона також використовується при модернізації інших танків, зокрема Т-64 та Т-72.

Гармата пройшла цикл випробувань та витримала настріл у 700 підкаліберних снарядів з підтвердженням усіх інших вимог.

На заході представники підприємства говорили про готовність виробляти всю лінійку артилерійських стволів від 122 до 155 мм, як гладкоствольних, так і нарізних.

У жовтні 2018 року ми повідомляли, що інше підприємство Краматорську – ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування» розробив та розпочав виробництво спеціального нарізного верстату з цифровим програмним керуванням КЖ 1975Ф3 для виготовлення труб стволів артилерійських систем.

Спеціальний нарізний верстат КЖ 1975Ф3

Цей верстат призначений для нарізання внутрішніх профілів гвинтового каналу ствола з перемінним чи постійним кутом підйому до 10°.

 

2С1 «Гвоздика» Артилерія Д-30 ОПК ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод»