fbpx
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про «націоналізацію «Мотор Січ»

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про «націоналізацію «Мотор Січ»

«Мотор-Січ» Володимир Зеленський Данілов ОПК РНБО Указ Президента Україна

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів держави у сфері авіадвигунобудування», яке також називають «про націоналізацію «Мотор Січ».

Про це йдеться в указі №108/2021.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що у випадку «Мотор Січ» не правильно трактувати цей процес як «націоналізація».

У січні Міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, інвестора українського ПАТ «Мотор Січ». Глава відомства Вілбур Росс заявив, що Сполучені Штати хочуть попередити експортерів, що Skyrizon має тісні зв’язки з китайською армією.

На початку серпня 2020 року в групі DCH повідомили про початок партнерства з китайськими інвесторами, які представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

Стенд АТ «Мотор Січ» на міжнародній виставці

6 серпня АМКУ повідомив, що проведе оцінку продажу підприємства «Мотор Січ» на відповідність конкурентному законодавству.

Текст Указу №108/2021:

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року “Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року “Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів держави у сфері авіадвигунобудування”, введеного в дію Указом Президента України від 6 березня 2018 року № 58″ (додається, для службового користування).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

«Мотор-Січ» Володимир Зеленський Данілов ОПК РНБО Указ Президента Україна