fbpx
Злочини армії РФ проти мирного населення України, 24 – 26 лютого

Злочини армії РФ проти мирного населення України, 24 – 26 лютого

Російська агресія

З моменту вторгнення на українські терени вночі 24 лютого 2022 року російські війська відзначилися обстрілами по об’єктах цивільної інфраструктури, стріляли по швидких, руйнували житлові будинки, садочки і школи. 

Станом на 26 лютого:

🩸Адміністрація морських портів України повідомляє, що російські військові кораблі захопили в полон рятувальне судно “Сапфір”, яке виконувало гуманітарну місію. Зв’язок із судном втрачено. 

🩸Мер Маріуполя повідомляє: ведуться сильні обстріли маріупольського передмістя Сартана. Точна кількість жертв поки що невідома. Нема електрики, призупинена робота транспорту. За 25 та 26 лютого є мінімум 58 поранених.   

ОНОВЛЕННЯ: Щонайменше 4 загиблих, 9 поранених, серед них — дитина.

Фото Поліції Донецької області:

🩸У Щасті пошкоджена пожежно-рятувальна частина, повідомляє МВС. Державна служба з надзвичайних ситуацій проводить евакуацію до с. Петропавлівка. 

🩸 В Харкові снаряди влучили в Центр переливання крові і обласну дитячу лікарню. Пошкоджені житлові будинки на житлових масивах Салтівка та ХТЗ. Є постраждалі, але інформація про кількість поки що уточнюється, повідомляє Харківська ОДА. 

🩸 За інформацією мера міста Києва Віталія Кличка, на ранок 26 лютого у столиці від рук російських окупантів  отримали поранення 35 цивільних, двоє з них -діти. У місто намагаються проникнути ворожі диверсійно-розвідувальні групи. 

🩸 Міністерство економіки України спільно з найкращими українськими економістами розпочали процес фіксації та оцінки усіх економічних збитків, завданих у результаті нападу Російської Федерації. Про це повідомила  віце-премʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко. Дані будуть використані у тому числі як доказова база для Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

🩸 В ніч з 25 на 26 лютого росіяни атакували Київську гідроелектростанцію. Раніше повідомлялося про десантування окупантів біля Київського водосховища. Українська армія захистила об’єкт, інакше люди в столиці лишилися б без водопостачання. Зранку о 8:30 міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Збройним силам України вдалося нас відстояти – ГЕС повністю під контролем України.

🩸 Українська протиповітряна оборона вночі о 5:50 збила російську ракету, яка прямувала у сторону дамби Київського водосховища у Вишгороді.  “Якщо дамба буде зруйнована, повінь призведе до катастрофічних жертв та збитків – в тому числі затоплення житлових районів Києва та передмість.

Руйнування Київської дамби може призвести до руйнування Канівської, Кременчуцької та інших греблей каскаду і навіть аварії на Запорізькій АЕС”, – йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури.

🩸 За інформацією Міністерства енергетики України, внаслідок російських обстрілів пошкоджено низку повітряних ліній та підстанцій. Відключено від енергомережі в тому числі:

– 32 населених пункти у Чернігівській області,

– 53 населених пункти у Запорізькій області,

– 11 населених пунктів у Сумській області,

– 551 домогосподарство в Одеській області у сільській місцевості.

🩸 У Києві російський снаряд влучив у хмародер. Це житловий будинок на вул. Лобановського, 6а. Пошкоджено 17-18 поверхи. Є постраждалі. 


Фото ДСНС

ДСНС інформує: Станом на 10:30 є загроза руйнування 22 – 23 поверху. Рятувальники евакуюють жителів і шукають потерпілих. Пожежу ліквідували о 09:05. Через російські обстріли надзвичайники не можуть нормально працювати – їм періодично доводиться ховатися в укриття.

🩸 Між 2 і 3 ранку у Києві росіяни обстрілювали теплоелектростанцію на районі Троєщина –  ТЕЦ-6. Біля об’єкту сталися 5 вибухів з інтервалом в 3-5 хвилин. 

Станом на 25 лютого:

🩸 Луганська область: на 80% знищено місто Щастя, повідомив голова Луганської обласної держадміністрації Сергій Гайдай ввечері 25 лютого.

Цивільні виїжджають своїм ходом – російська артилерія обстріляла градами шкільні автобуси, які міська влада організувала для евакуації. Постраждав водій.

У Старобільську внаслідок мінометного обстрілу з боку росіян є влучання у житлові будинки та соціальна інфраструктура. Одна загибла.

🩸 В Охтирці два снаряди потрапили в дитячий садочок, повідомляє ДСНС України. Загинув охоронець, співробітниця та двоє дітей поранені. Дітей довелося госпіталізувати. За інформацією генеральної прокурорки України, пізніше одна з дівчаток загинула від отриманих поранень. 

🩸За інформацією генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, російські війська влучили в дитячий будинок, де перебувало 50 дітей у Ворзелі на Київщині. Постраждалих внаслідок атаки не було. 

Станом на 24 лютого:  

🩸Херсонська область: 4 загиблих цивільних, з них 2 — діти. Ще 12 цивільних постраждало, з них 2 — діти. Інформація від Херсонської ОДА.

 🩸Черкаська область, Умань: в центральну частину міста влучив снаряд. Загинув чоловік. Ще мінімум п’ятеро людей було поранено, перебувають в лікарні, повідомив голова Черкаської ОДА.    

🩸У Вугледарі Донецької області росіяни влучили в Вугледарську центральну міську лікарню, повідомляє голова Донецької ОДА. Обстріл трапився близько 11 години. Загинуло четверо людей, десятеро поранених. Шестеро з поранених — медики.  

🩸Внаслідок обстрілу Новоселівки Другої на Донеччині зруйновані два житлові будинки, ще вісім пошкоджені, повідомляє голова Донецької ОДА. Також постраждав один чоловік, він доправлений до лікарні. Також загинуло двоє людей в селищі Покровське неподалік від Маріуполя. 

🩸За інформацією голови Донецької ОДА внаслідок обстрілу в Маріуполі постраждало мінімум четверо цивільних, серед них — одна дитина. Є один загиблий. У Дружківці поранена одна людина. Чоловіка з Новолуганська у важкому стані доправили в лікарню в Бахмуті. 

Російська агресія