fbpx
«Зоря-Машпроект» поставить обладнання для флоту Індії

«Зоря-Машпроект» поставить обладнання для флоту Індії

ВМС Індії ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект» Індія Флот

12 вересня ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» підписало контракти з Міністерством оборони Республіки Індія на постачання газотурбінного обладнання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-центру підприємства

Серед законтрактованої продукції – газотурбінні двигуни, редуктори, комплекти запасних частин для кораблів військово-морських сил Індії.

Постачання першої партії обладнання відбудеться вже у грудні цього року. Повністю відвантаження законтрактованого обладнання відбудеться протягом 2020 року.

Контракти також передбачають навчання індійських фахівців з експлуатації газотурбінних установок і надання технічної підтримки.

Есмінець INS Ranjit (D53) ВМС Індії

Рік тому представник індійської державної верфі Goa Shipyard Limited повідомляв, що у 2019 році почнеться повністю локалізоване будівництво фрегатів класу Talwar, для яких ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» буде постачати пропульсивний комплекс M7N.1E у складі двох маршевих турбін DS71 та двох форсажних турбін DT59.

INS «Trikand» (F51) у 2013-у році

Як інформує Миколаїв-місто корабелів на кораблях різного класу ВМС Індії експлуатуються понад 150 газотурбінних двигунів розробки та виробництва «Зоря-Машпроект».

Зокрема мова йде про:

  • 5 есмінців проекту 61 МЭ тип Rajput, також побудованих у Миколаєві (один з яких – INS Ranjit (D53) нещодавно списали)
  • 3 есмінців проекту 15 тип Delhi
  • 16 корветів пр. 1241РЭ

Окрім контрактів з Індією ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» має й інші міжнародні замовлення, як наприклад від В’єтнаму, де українське газотірбінне обладнання встановлюються на корвети проекту 1241.8. “Молния” (з рос. – “Блискавка”).

ВМС Індії ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект» Індія Флот