fbpx
ЗС Туреччини візьмуть участь у параді перемоги в Азербайджані

ЗС Туреччини візьмуть участь у параді перемоги в Азербайджані

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Парад Світ Туреччина

ЗС Туреччини візьмуть участь у параді перемоги в Азербайджані.

Про це повідомляє канал Azerbaijani Armed Forces у Телеграмі.

Напередодні підрозділ зі складу 4 польової армії Туреччини прибув у Азербайджан для участі в параді.

Відео з тренування парадного розрахунку турецьких військових у столиці Азербайджану місті Баку:

Нагадаємо, що на початку грудня в Азербайджані розпочалася підготовка до військового параду на честь перемоги у війні в Нагірному Карабасі.

У військовому параді, який пройде у Баку, буде залучено понад 3000 осіб особового складу, до 150 одиниць військової техніки.

Додатково Збройні сили залучать до параду нові зразки військової техніки, ракетні та артилерійські установки, системи протиповітряної оборони, а також військові кораблі та катери.

На параді також буде продемонстрована частина військової техніки сил Вірменії, взята азербайджанською армією в якості трофеїв в ході бойових дій.

Знищені в результаті ударів з БПЛА РСЗВ Град ЗС Вірменії

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, Президенти Азербайджану, Вірменії та Російської Федерації домовилися припинити військові дії на території Нагірного Карабаху.

9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру та передає Азербайджану окуповані силами Вірменії території.

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Парад Світ Туреччина