fbpx
ЗСУ на півдні України проведуть військові навчання зі стрільбами

ЗСУ на півдні України проведуть військові навчання зі стрільбами

Державний випробувальний полігон «Ягорлик» ЗСУ Навчання Україна Херсонщина

У Херсонській області на випробувальному полігоні ЗСУ «Ягорлик» відбудуться військові навчання з бойовою стрільбою.

Про це інформує Мілітарний.

Херсонська обласна державна адміністрація повідомила, що з 9 по 30 вересня планується переміщення військової техніки та особового складу до випробувального полігону «Ягорлик», що знаходиться в Скадовському районі.

Там проходитимуть військові навчання з бойовою стрільбою.

Жителів Херсонщини просять зберігати спокій та бути обачними.

Ракетний пуск з ЗРК

Подібні тренування з ракетною стрільбою відбуваються регулярно після створення Державного полігону «Ягорлик» у Херсонській області.

Створення такого майданчику стало необхідно після 2014 року, коли через окупацію Криму, Збройні Сили втратили випробувальний майданчик Державного науково-випробувального центру «Чауда»

Необхідність створення полігону зумовлена подальшим розвитком систем озброєння, таку як протикорабельний комплекс «Нептун» чи реактивна система залпового вогню «Вільха».

Робота зі створення полігону «Ягорлик» розпочалася у Генеральному штабі ЗС України розпочалась у 2018 році.

Для повноцінного функціонування полігону на ньому розгорнули системи зв’язку, спостереження, охорони, інженерної розвідки, зведені приміщення для роботи і розміщення персоналу та вирішені маса інших питань.

Площа майданчика становить близько 3,7 тис. га. Водночас, робота з вдосконалення інфраструктури буде продовжуватися далі.

«Ягорлик» призначений для стрільб з усієї наявної номенклатури озброєння української армії, а також випробування перспективної зброї великої дальності ураження. З робочих місць полігону може здійснюватися управління авіацією й ведення протиповітряного бою сучасними технічними засобами, які є на озброєнні українського війська, серед іншого й іноземного виробництва.

Державний випробувальний полігон «Ягорлик» ЗСУ Навчання Україна Херсонщина