fbpx
ЗСУ отримали 9 лазне-пральних модулів

ЗСУ отримали 9 лазне-пральних модулів

ЗСУ Лазне-пральний комплекс Тил ЗСУ Україна

До Збройних Сил України надійшло 9 мобільних лазне-пральних модулів (МЛПМ).

Про це інформує Мілітарний.

Про постачання лазне-пральних модулів заявив начальник Центрального управління речового забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ полковник Дмитро Кузнецов, повідомила пресслужба Збройних Сил України.

«Відповідно до укладених контрактів, у серпні 2021 році до військових частин Збройних Сил вже надійшло 9 одиниць мобільних лазне-пральних модулів (МЛПМ), – розповів полковник Дмитро Кузнецов. – Поставка запланованих одиниць техніки, яка весною поточного року пройшла державні випробування, відбулася за планом» – зазначив офіцер.

Новий лазне-пральний модуль, розміщений на одному вантажному автомобілі МАЗ-6317. Під час його розробки було враховано досвід експлуатації у Збройних Силах України мобільних лазне-пральних комплексів (МЛПК), які постачаються до війська з 2015 року.

Мобільний лазне-пральний комплекс виробництва КВБЗ

Мобільний лазне-пральний модуль (МЛПМ) призначений для індивідуального прання особистих речей та миття особового складу підрозділів військової ланки батальйон (дивізіон) у польових умовах.

Можливості з миття особового складу – до 12 осіб на годину без виносних душових пристроїв, з ними – до 60 осіб.

Машина обладнана двома пральними та однією сушильнею, що дозволяють випрати та висушити близько 25 кілограмів білизни за годину.

Раніше до Збройних Сил надходили лазне-пральні комплекси (МЛПК). Кожен з яких розміщувався на шасі КрАЗу та причепа, на яких у 20-ти футових контейнерах змонтовано обладнання для лазневого модуля з душовою кімнатою й відділення для прання, сушіння і прасування натільної білизни й одягу.

Банно-пральні комплекси передані у травні 2020 року до Збройних Сил України

Дані комплекси дозволяють у польових умовах проводити миття особового складу та прання речей. Комплекси виробляють з 2015 року на Крюківському вагонобудівному заводі у місті Кременчук.

Пропускна здатність такої лазні – 20 осіб на годину, а в теплу пору року з розгортанням виносних душових 80-100 військовослужбовців.

За п’ять років ЗСУ поповнились новими лазне-пральними комплексами у кількості понад 60 одиниць.

ЗСУ Лазне-пральний комплекс Тил ЗСУ Україна