fbpx
ЗСУ отримали перший бронеавтомобіль Gurkha у версії швидкої допомоги

ЗСУ отримали перший бронеавтомобіль Gurkha у версії швидкої допомоги

Автотехніка Бронетехніка Волонтери Закупівлі ЗСУ Командування Медичних сил Медицина Україна

Українські військові медики отримали бронеавтомобіль Gurkha, який призначений для евакуації поранених з фронту.

Про надходження автомобіля, у понеділок вранці 16 жовтня, повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

Це перший з 13-ти бронеавтомобілів у версії швидкої допомоги, які були замовлені за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу United24.

Броньовані “швидкі” спеціально виготовляють під українське замовлення в Канаді.

Бронеавтомобілі призначені для евакуації поранених з лінії фронту до найближчого медзакладу. Рівень захисту автівки відповідає стандарту STANAG 4569 рівня II.

Загальна вартість усіх 13 бронеавтомобілів для Медичних сил ЗСУ становить 124 млн грн. Гроші були зібрані у грудні 2022 року.

Замовлення цієї броньованої автомобільної техніки здійснило державне підприємство «Медичні закупівлі України».

Зазначається, що бронеавтомобілі Gurkha від канадського виробника Terradyne Armored Vehicles мають високу прохідність – можуть їздити польовими, розбитими війною дорогами.

Бронеавтомобіль Gurkha

Сімейство машин Gurkha призначене для експлуатації у військових та поліцейських підрозділах. Машина зроблена на базі колісного шасі Ford F-550 Super Duty.

Машина з протимінним захистом Gurkha MPV (Mine Protected Vehicle) забезпечує мінімізацію наслідків для кабіни екіпажу від вибуху міни під днищем.

Передні крила і капот кріпляться до шасі, а не безпосередньо до кабіни екіпажу, тим самим зменшуючи енергію ударної хвилі, що передається на сидіння екіпажу і десанту у разі вибуху.

Днище машини додатково захищене пластиною, яка поглинає значну частку енергії вибуху. Пластина має власну систему кріплення, завдяки якій вона прикриває все відділення екіпажу.

Автотехніка Бронетехніка Волонтери Закупівлі ЗСУ Командування Медичних сил Медицина Україна