fbpx
ЗСУ передано відремонтований винищувач МіГ-29

ЗСУ передано відремонтований винищувач МіГ-29

Авіація Винищувач Львів Львівський авіаційний завод МиГ-29 ПС ЗСУ Україна Укроборонпром

Повітряним силам Збройних сил України передали відремонтований після пошкодження винищувач МіГ-29.

Про це повідомляє пресцентр «Укроборонпром».

Винищувач передало Державне підприємство «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Нагадаємо, у квітні цього року літак після невдалого приземлення та, як наслідок, серйозних пошкоджень комплектуючих, фахівці Льотно-випробувальної станції ДП «ЛДАРЗ» транспортували на виробничу базу підприємства.

Цей МіГ-29 з бортовим номером 47 входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, що базується у місті Луцьк.

Винищувач МіГ-29 ПС ЗСУ з бортовим номером 47. Грудень 2020. Фото: «Укроборонпром»

Під час відновлювального ремонту МіГ-29 фахівці замінили пошкоджені елементи конструкції літака, провели ремонт планера та відновили лакофарбове покриття винищувача.

Після успішного виконання переліку запланованих робіт авіаційно-ремонтний завод перевірив працездатність усіх систем бойового літака та здійснив випробувальні польоти.

Як зазначено, на сьогодні відремонтований МіГ-29 повернувся до пункту постійної дислокації.

«Ремонтно-відновлювальні роботи та модернізація бойових літаків потребують участі значної кількості висококваліфікованих фахівців заводу», – підкреслив перший заступник директора ДП «ЛДАРЗ» Роман Качмар.

Винищувач МіГ-29 ПС ЗСУ з бортовим номером 47. Грудень 2020. Фото: «Укроборонпром»

МіГ-29 з бортовим номером 47 було побудовано у березні 1990 року та з березня 1992 року перебуває у складі Повітряних Сил ЗСУ.

Раніше мав номер 36 жовтий та до 2001 року був у складі 168 льотно-випробувального комплексу у Кіровському в Криму. Після розформування перебував на зберіганні.

У 2014-у році був вивезений з окупованого півострова та у 2016-у році пройшов ремонт на Львівському авіаційному заводі, де отримав новий бортовий номер 47 синій та переданий до 204-ї БрТА

Нагадаємо, на початку грудня до Василькова у місцеву авіаційну бригаду прибув модернізований винищувач МіГ-29МУ1.

На літак було встановлено нову авіоніку та капітально відремонтували двигуни.

У вересні стало відомо, що компанія «Радіонікс» забезпечила створення в Україні нового замкнутого циклу з розробки та виробництва систем для винищувачів МіГ-29 та Су-27.

Авіація Винищувач Львів Львівський авіаційний завод МиГ-29 ПС ЗСУ Україна Укроборонпром