fbpx
ЗСУ підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком

ЗСУ підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком

Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас Луганщина ССО ЗСУ Україна

На Луганщині війська російських окупантів зазнають втрат на підступах до Сєвєродонецька, але не зупиняються.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Для стримування ворога Збройні Сили України підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком.

У Луганській області ворог продовжує наступати, бої тривають майже цілодобово.

Вчора, 15 травня, росіяни знову штурмували Тошківку та Комишуваху. А в Борівському, що розташований біля Сєвєродонецька, зазнали втрат та відступили.

«Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. рашистські підрозділи укомплектовані лише на 20%. На Попаснянському напрямку росіяни самі впоратися не можуть, тож об’єднуються з представниками приватних військових компаній. Дякуючи Білогорівці, орків вже не так багато)», – зазначив Гайдай.

Керівник Луганської ОВА уточнив, що українські захисники підірвали захоплені росіянами залізничні мости між містами Рубіжне і Сєвєродонецьк для того, щоб стримати наступ окупаційних сил росії на Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Внаслідок вдало проведеної операції на Луганщині ооїни ССО України у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони України знищили шляхи сполучення у ворожих тилах.

Були підірвані захоплені росіянам залізничні мости, повідомили у Командуванні Сил спеціальних операцій ЗС України.

Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російських окупантів, в області зруйновані багато житлових будинків, об’єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні.

Нині під контролем України залишилося 10% області. Станом на початок березня ця цифра становила близько 30%, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Найнебезпечніші напрямки на Луганщині: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут). Прориви тут можуть дозволити окупантам взяти область в кільце, підкреслив обласний голова.

Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас Луганщина ССО ЗСУ Україна