fbpx
ЗСУ розбили російську колону на Курщині

ЗСУ розбили російську колону на Курщині

Війна з Росією Втрати Росії Курська область Україна

Українські військові знищили колону бронетехніки, що розвивала прорив на підконтрольній Україні частині Курської області.

Відео оприлюднив журналіст Юрій Бутусов.

Колона російської техніки, що наступала на лівому фланзі українського угруповання військ, потрапила у засідку та була зупинена вогнем із танка.

Унаслідок вдалої атаки було знищено бронемашину «ВПК-Урал», бронетранспортер БТР-80, автомобіль УАЗ-452, а також танк із мінним тралом.

Розташування засідки було геолоковане (тут) на автомобільній дорозі Рильск-Коренево-Суджа за 5 кілометрів на південь від Ольгівки.

Техніка рухалася в бік населених пунктів Зелений Шлях та Новоіванівка, розвиваючи свій прорив в обороні українських військ.

Український аналітичний проєкт DeepState повідомляв, що російські війська просунулися у напрямку згаданих населених пунктів.

«Украй жахливий день сьогодні в районі Новоіванівки: вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам. Ворог останнім часом стягнув чимало техніки та живої сили. Перші спроби хоч і досягли тактичного успіху біля Снагості, але з часом були повністю зупинені. До сьогоднішнього дня», — зазначили аналітики проєкту.

Причинами вдалого наступу окупантів у проєкті називають формування ворогом потужного угруповання військ на напрямку, а також вкрай низький рівень взаємодії українських військ.

Останнє, зокрема, пояснюється залученням до Курської операції великої кількості підрозділів рівня «рота-батальйон» зі складу різних бригад, що негативно впливає на рівень організації оборони.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що до боїв за село Обухівка у Курській області військове командування залучило 104 та 103 окремі бригади територіальної оборони.

Підбита російська БМД-4М. Вересень 2024. Росія. Кадр з відео тероборони України

У ближньому бою воїни відбили механізовану атаку російських десантників, що намагалися захопити позиції у забудові.

Війна з Росією Втрати Росії Курська область Україна