fbpx
ЗСУ самостійно модернізує комплекси управління вогнем артилерії

ЗСУ самостійно модернізує комплекси управління вогнем артилерії

Артилерія ЗСУ Модернізація

Впродовж минулого року 732-а Центральна артилерійська база озброєння самостійно провела перший капітальний ремонт та модернізацію комплексу управління вогнем самохідної артилерії в інтересах ЗСУ.

Про що ми повідомляли у квітні 2019 року.

Зараз модернізований комплекс вже виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил у складі 26-ї артилерійської бригади, куди він був переданий у серпні 2019-го року.

Зважаючи на потребу надходження ефективних засобів артилерії у війська, Командування сил логістики ЗС України збільшило виробничий план по капітальному ремонту і модернізації аналогічних комплексів на цей рік, про що пише АрміяInform.

Нині перша бойова машина пройшла обкатку та готова до відправлення в одну з артилерійських частин Збройних Сил України, а згодом і у район бойових дій на Схід України.

На черзі переобладнання ще чотирьох комплексів бойових машин управління вогнем самохідної артилерії.

В ході робіть військові ремонтники проводять повне розбирання бойових машин із заміною всіх технічних елементів – гумових виробів, відновлення двигунів, шасі, електростанції тощо. Після чого проводиться збирання та фарбування машин

Але головне – ремонтники 732-ї Центральної артилерійської бази озброєння ЗСУ самостійно встановлюють сучасні засоби зв’язку типів «Аселсан», «Харріс» і «Моторола», та замінюють інше обладнання на комплексах управління вогнем артилерії.

Роботи із заміни обладнання дозволяють зменшити вагу одного комплексу управління вогнем артилерії на 1200-1500 кг. В свою чергу це позитивно впливає на прохідність машини та дозволяє здійснити перекомпоновку комплексу для покращення умов роботи екіпажу.

Внутрішній простір комплексу управління вогнем самохідної артилерії

Машина управління вогнем артилерії — це уніфікована командно-спостережна (командно-штабна) машина артилерії, що призначена для автоматизації процесу управління вогнем і бойовими діями артилерійських підрозділів.

Раніше роботи з модернізації та виробництво таких комплексів проводились виключно на підприємствах оборонно-промислового комплексу, так на репетиції військового параду до Дня Незалежності вперше була показана машина управління вогнем артилерії комплексу автоматизованого управління (КАУ) «Оболонь-А», розробки та виробництва Львівський завод «ЛОРТА», що виконана на шасі багатоцільового тягача МТ-ЛБу.

Артилерія ЗСУ Модернізація