fbpx
ЗСУ тренуються мінувати узбережжя

ЗСУ тренуються мінувати узбережжя

Азовське море ЗСУ Інженерні війська Міни Навчання Україна Чорне море

В інженерно-саперних підрозділах ЗСУ відбулися тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень, включно з мінуванням узбережжя.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Підрозділи несуть бойову службу та тренуються поблизу узбережжя Чорного та Азовського морів.

Зокрема, на суходолі, українські військові здійснюють тренування з нарощування інженерних загороджень мінними загороджувачами ПМЗ-4 та ГМЗ-3.

ГМЗ-3 (Гусеничний мінний загороджувач) – призначений для механізованого протитанкового мінування в ході бою.

ГМЗ-3 (Гусеничний мінний загороджувач) за роботою. Листопад 2020. Фото: ЗСУ

Постановка мін здійснюється на поверхню ґрунту без маскування або в ґрунт з маскуванням.

ПМЗ-4 (причіпний мінний загороджувач) – призначений для встановлення протитанкових мін в ґрунт (сніг) або на поверхню ґрунту (снігу) і протипіхотних мін на поверхню ґрунту (снігу).

Морське узбережжя

Своєю чергою, на десантно-доступних ділянках морського узбережжя — плаваючими тренування проводилися з транспортерами ПТС-2.

На навчального мінування морського узбережжя військові використовували міни ПДМ-1М, які призначені для встановлювання під водою в прибережній зоні водойм з метою боротьби з плаваючою бойовою технікою і десантними кораблями.

«Рубежі мінування на ймовірних напрямках дій противника значно ускладнюють його просування у глибину оборони наших військ», — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Також він додав, що поєднання заздалегідь підготовлених оборонних укріплень з системою інженерних загороджень та системою багато ешелонованого вогневого ураження, значно сковує дії противника та завдає йому значних втрат.

«Постійні тренування інженерно-саперних підрозділів та рухомих загонів загороджень, як морських, так і тих, що діють на суходолі, гарантують своєчасне виконання завдань стосовно обмеження мобільності ворожих сил та засобів», — наголосив Сергій Наєв.

Азовське море ЗСУ Інженерні війська Міни Навчання Україна Чорне море