fbpx
ЗСУ впроваджують американську систему LIS

ЗСУ впроваджують американську систему LIS

ЗСУ Тил ЗСУ

У Збройних Силах України (ЗСУ) буде впроваджено логістичну інформаційну систему LIS обліку паливно-мастильних матеріалів.

Про це АрміяInform розповів начальник Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами ЗС України Тилу ЗСУ полковник Руслан Кубаль.

Упровадження цієї системи відбудеться в межах програми уряду США.

Вона дозволить здійснювати облік паливно-мастильних матеріалів на якісно новому рівні, а в майбутньому – відмовитись від паперового обліку.

– Система LIS уможливить ведення обліку в електронному вигляді та виконання будь-яких операцій з руху пального в режимі online та, відповідно, бачити цей процес і наявний залишок наживо. Підтримка мобільної та стаціонарної платформи забезпечить безперервний контроль за переміщенням матеріальних засобів і їхній моніторинг у «віддаленому» доступі, – повідомив Руслан Кубаль

Заправка БМП на марші

Використання єдиної бази даних у вигляді системи LIS дозволить отримати інформацію про реальну наявність озброєння та військової техніки в ЗСУ за марками, технічним станом, географією розташування й підпорядкованістю.

Тоді можна точніше визначити потребу за всією номенклатурою пально-мастильних матеріалів – як кожної військової частини й підрозділу, так і у ЗС України в цілому.

У вересні минулого року в Міністерстві оборони України відбулася презентація можливостей двох високотехнологічних пристроїв, які стануть на варті контролю якості паливно-мастильних матеріалів у Збройних Силах України.

Одна машина з цим обладнанням зможе провести комплексний аналіз палива усіх марок у ЗСУ, раніше ж ці процедури проводились із залученням сторонніх цивільних лабораторій.

ЗСУ Тил ЗСУ